Două grădiniţe din judeţul Dolj au fost închise. Vezi aici ce nereguli au găsit inspectorii DSP Dolj în urma unui control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhiva
Foto:Arhiva

Grădiniţia din satul Ochişor, din comuna doljeană Braloştiţa şi cea din satul Macrea, din comuna Argetoaia, au fost închise. Decizia a fost luată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, care au depistat numeroase nereguli în urma unui control la cele două unităţi de învăţământ.  

În cele două grădiniţe închise au fost înscrişi 37 de copii. Micuţi erau nevoiţi să stea în condiţii greu de imaginat: cele două clădirile erau într-o stare avansată de degradare, grupul sanitar era o groapă împrejmuită, iar peste tot mirosul era greu de suportat „Din punctul nostru de vederea viaţa copiilor era pusă în pericol. Am închis definitive cele două grădiniţe. Autorităţile trebuie să găsească acum alte spaţii pentru continuarea activităţii educaţionale“, a spus Marian Voinescu, medic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Se caută soluţii

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Dolj, susţin că în perioada următoare vor remedia problemele, iar micuţii vor putea merge din nou la grădiniţă „În satul  Ochişor, copiii se vor întoarce la grădiniţă de luni într-o altă locaţie, în satul Macrea, în prezent se efectuează lucruri la o nouă clădire“, a spus inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Din cele 708 şcoli şi grădiniţe existente în judeţul Dolj, 208 nu au obţinut autorizaţie de funcţionare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite