Dosarul de corupţie în care Penescu şi Solomon au fost trimişi în judecată a fost strămutat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi seara, strămutarea dosarului în care omul de afaceri piteştean Cornel Penescu a fost trimis în judecată alături de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Galaţi.

Mâine îi expiră lui Solomon cele 60 de zile de arest preventiv. Citeşte aici: „Rechizitoriul încătuşării lui Solomon, o telenovelă”

ÎCCJ a admis cererea lui Cornel Penescu de strămutare a dosarului pe motiv că nu ar avea parte de un proces corect la Piteşti. Decizia instanţei supreme nu mai poate fi atacată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins pe 16 mai o primă cerere de strămutare a procesului, potrivit Agerpres.

Antonie Solomon, arestat preventiv pe 3 martie, se află din 23 martie la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat după trei săptămâni petrecute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. El a formulat deja două cereri de liberare provizorie sub control judiciar şi o cerere de liberare pe cauţiune, care au fost respinse de Tribunalul Argeş, deciziile primei instanţe fiind confirmate apoi de Curtea de Apel Piteşti. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus, pe 19 martie, trimiterea în judecată a edilului Craiovei pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi, în stare de libertate, omul de afaceri Cornel Penescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, fostul administrator al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi directorul magazinului PIC din Craiova, Dragoş George Stancu, acuzat de dare de mită.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la Cornel Penescu, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu legate de exercitarea funcţiei de primar al municipiului Craiova şi de preşedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a municipiului Craiova. Acuzaţiile se referă la autorizaţiile eliberate pentru construirea hypermarketului PIC din Craiova.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite