Craiova: Doljenii nu s-au înghesuit la secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prea puţini olteni s-au prezentat astăzi la vot, în cadrul alegerilor europarlamentare. Deţinuţii şi-au pus ştampila pe buletinul de vot în urnele speciale din incinta instituţiei.

Până la ora 10.00, doljenii din Craiova au venit în număr foarte mic la vot, după cum ne-au informat preşedinţii mai multor secţii de votare din oraş. Aceştia ne-au spus că nu au avut loc incidente, ca în anii trecuţi. În jurul orei 9.30, Ion Diaconu, de 59 de ani, membru în Biroul Electoral Judeţean, a votat de două ori, în Craioviţa. Acesta a fost reţinut de poliţie şi riscă dosar penal.
La secţia 195 din Bechet, procesul de votare a fost oprit pentru o jumătate de oră, pentru că a dispărut o ştampilă. „Până la această oră (10.00 - n.r.), au venit 1.330 de persoane, cu vârste între 40-60 de ani. În comparaţie cu alegerile precedente, cifra este mult mai mică“, a declarat Alina Cocoşilă, preşedinta secţiei de votare 60.
La Penitenciarul pentru Minori şi Tineri, din aproape 350 de persoane, 182 au drept de vot. La ora 12.00, majoritatea votaseră deja, 17 condamnaţi refuzând să se prezinte la urnele speciale amenajate în interiorul clădirii. 


„Mă gândesc la sufletul omului“


Cei mai mulţi tineri privaţi de libertate ne-au spus că nu ştiu nimic despre politică, dar că au încredere că votul lor va îmbunătăţi traiul românilor. Ion Marian, de 18 ani, închis pentru furt, a pus astăzi pentru prima dată ştampila pe un buletin de vot.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, ce îşi doresc deţinuţii să se schimbe, după alegerile europarlamentare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite