Craiova: A crescut numărul cazurilor de gripă porcină depistate în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: A crescut numărul cazurilor de gripă porcină depistate în Dolj
Craiova: A crescut numărul cazurilor de gripă porcină depistate în Dolj

Numărul cazurilor de gripă porcină depistate în România a crescut în ultima săptămână, bilanţul total ajungând la 172, a anunţat, astăzi, Ministerul Sănătăţii. În judeţul Dolj, numărul celor îmbolnăviţi cu tulpina nouă AH1N1, a ajuns la 7.

Citeşte şi:

Craiova: EXCLUSIV / Alte două persoane sunt suspecte de virusul gripei porcine

Craiova: Al doilea caz de gripă porcină, în Craiova (UPDATE)

Craiova: EXCLUSIVITATE / Peste şapte zile, tânărul diagnosticat cu gripă porcină va fi externat (UPDATE)

Din cele 65 de cazuri confirmate, 31 au fost identificate în Municipiul Bucureşti, câte 7 cazuri în judeţele Braşov, Dolj şi Mureş, 4 cazuri în judeţul Constanţa, câte 3 cazuri în Iaşi şi Ilfov, câte 1 caz în judeţele Călăraşi, Prahova şi Sibiu.

Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi în ultimele şapte zile s-au întors în ţară din Anglia, Spania, Elveţia, SUA, Insulele Canare, Singapore, Peru, Irlanda şi Emiratele Arabe Unite, iar restul reprezintă cazuri secundare, de infectare în urma contacului cu persoane bolnave. Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România au ieşit din spital, după ce s-au vindecat în urma tratamentului cu antivirale.

Noi avertizări OMS

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din judeţul Dolj a fost confirmat în primele zile ale lunii iulie, la un bărbat din Craiova, întors cu avionul din Marea Britanie. În România primul caz de îmbolnăvire cu tulpina nouă AH1N1, a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Virusul A/H1N1 se va propaga, în curând, pe întreaga planetă, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ. Autoritățile sanitare continuă investigațiile epidemiologice pentru depistarea si supravegherea contacților.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite