Craiova: Doi hoţi de locuinţe, prinşi în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doi hoţi de locuinţe, prinşi în flagrant
Craiova: Doi hoţi de locuinţe, prinşi în flagrant

Doi hoţi au fost prinşi în flagrant aseară, pe strada Păuniţei din Craiova, când încercau să fure o motosapă din curtea unui imobil. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă, pentru că aceştia au încercat să fugă.

Aseară, în jurul orei 23.15, în dreptul unui imobil supravegheat, şi-au făcut apariţia doi tineri care, după ce au smuls lacătul ce asigura poarta de acces în curte, s-au deplasat către imobilul situat la circa 30 metri, lângă care se afla amplasat bunul vizat să-l sustragă.

Cei doi tineri au ridicat motosapa şi s-au îndreptat către aceeaşi poartă. În acest moment poliţiştii au acţionat să-i prindă. Întrucât hoţii au abandonat motosapa lângă poarta de acces forţată şi au încercat să fugă, s-a făcut uz de armă de către doi agenţi de poliţie care, pentru reţinerea şi imobilizarea celor doi, au tras patru focuri de armă în plan vertical, după efectuarea somaţiilor legale.

Hoţii figurau în baza poliţiei şi cu alte infracţiuni

Tinerii în cauză au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţiei stabilindu-se că este vorba despre P.A.C., de 17 ani şi C. IONUŢ, de 19 ani, ambii din Craiova. Anterior, din datele şi probele existente, poliţiştii stabiliseră că P.A.C. este făptuitorul altor trei infracţiuni de furt, două din societăţi comerciale şi unul din locuinţă, comise în cursul anului 2009. 

"Cei doi tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore urmând ca, în cursul zilei de azi, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat", a declarat comisar Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite