Documentar nominalizat la Oscar, prezentat la CEP Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii sunt invitaţi în această seară, în sala Centrului de Cultură Contemporană „Club Electro Putere“  pentru a vedea filmul documentar „Waste Land“, producţie 2010,  regizat de Lucy Walker, care pune în stare de echilibru socialul şi arta.

Este o creaţie ce a adunat deja peste treizeci de premii  internaţionale la cele mai importante festivaluri şi evenimente cinematografice de profil din lume. Propunerea pentru elevi vine din partea Asociaţiei Culturale Macondo, în cadrul proiectului de educaţie socială „Cinema.edu“.

Povestea se învârte în jurul gropii de gunoi Jardim Gramacho, din Brazilia, şi a oamenilor care trăiesc din strângerea şi valorificarea materialelor reciclabile. Aceştia sunt importalizaţi de artistul Vik Muniz, care transformă fotografiile în lucrări în mărime naturală,  în care aduce materialele cu care aceşti oameni îşi identifică existenţa.

Documentarul are o nominalizare la Oscar, deţine Premiul Publicului la Berlin, la Secţiunea Panorama, Premiul pentru Cel Mai Bun Documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Sundance, dar şi numeroase distincţii obţinute în Sarajevo, Seattle, Dallas, Provincetown, Mauit, Paulinia, Durban, Tobago, Vancouver, Såo Paolo, Stockholm, Princeton. La finalul proiecţiei, elevii vor putea intra în dialog cu invitatul serii, Cătălin Zamfir, coordonatorul „Let’s do it, Romania!“ în Dolj. Filmul va mai fi proiectat pe 17 şi 24 octombrie, tot în sala Clubului Electro Putere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite