Craiova: Doctorii îşi pun halatele în cui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Doctorii îşi pun halatele în cui
Craiova: Doctorii îşi pun halatele în cui

Sistemul de sănătate va intra în grevă, la 5 octombrie. Sindicaliştii au decis aseară, la întâlnirea Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas de la Bucureşti, că este nevoie de proteste şi grevă pentru, că nu şi-au primit sporurile. "Sistemul este subfinanţat pentru trimestrul patru, adică din luna octombrie până în decembrie. Nu ştim cu ce vom supravieţui. Am fost finanţaţi cu 800 de miliarde lei, când ar fi trebuit s

Peste 2000 de medici, cadre didactice şi funcţionari publici şi-au anunţat prezenţa la un miting care va avea loc dimineaţa, în Piaţa Prefecturii, şi care va fi reluat la data de 7 octombrie, de data aceasta la Bucureşti. "Ultima grevă de proporţii, în sănătate, a fost în 2000. De atunci nu am mai organizat niciuna. Din cauză că avem foarte puţini bani la buget, pacienţii riscă să-şi cumpere medicamentele şi să nu beneficieze de materiale sanitare de calitate, în timp ce cadrele medicale vor fi în pericol să nu-şi primească salariile. La sporuri nici nu mai visăm", a adăugat Ion Cotojman. 

O parte din medici nu vor părăsi spitalul
 
 „Greva în sistemul sanitar nu mai poate fi evitată. Ca urmare a consultărilor de azi, Consiliul a decis să se racordeze la acţiunile Alianţei Bugetarilor. Din teritoriu, am primit semnale că nu vor mai fi bani pentru achitarea salariilor, iar situaţia pare să se extindă la nivelul întregii structuri bugetare. Pentru început, în data de 30 septembrie vom picheta în cadrul unui miting de protest, împreună cu alţi sindicalişti, mai multe sediile din Bucureşti şi din ţară. Urmează ca pe 5 octombrie să declanşăm greva generală - când toţi bugetarii vor intra în grevă” a declarat Marius Petcu, liderul Federaţiei „Sanitas” pentru Sănătatea TV.
 
Conform legii, în timpul grevei generale bugetarii vor trebui să asigure activitatea în instituţiile pe care le deservesc la o treime din capacitate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite