Distracţie pe cinste pentru studenţi la Unifest 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de zece zile, studenţii olteni au parte de o serie de evenimente în cadrul celui mai mare festival studenţesc: Unifest 2010. Tinerii pot merge gratuit la muzeu, la teatru, la film şi vor participa la balurile bobocilor.

Prezent în 17 centre universitare, Unifestul reuneşte anul acesta o serie de evenimente culturale, academice, sociale şi sportive de care beneficiază gratuit studenţii. Evenimentul a început ieri şi la Craiova printr-un flashmob, campionat de fotbal, campionat de poker, piese de teatru, dar şi iniţiative de donat sânge, care se vor desfăşura şi în zilele următoare la Facultatea de Agronomie.

„În cadrul Unifest găseşti tot ce-şi doreşte un tânăr: şi distracţie, şi cultură! În plus, studenţii au parte de gratuităţi în cadrul unor evenimente, ceea ce este îmbucurător“, a spus Ramona, studentă la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Evenimentele se vor ţine lanţ şi în zilele următoare.

„Distracţie gratis, nu degeaba!“

Astă-seară, începând cu ora 20.00 va avea loc la Casa Studenţilor cel mai aşteptat eveniment: Balul Bobocilor. Câştigătoarele concursului de frumuseţe vor participa la Miss Unifest 2010, la Bucureşti. Cele mai frumoase fete vor primi, din partea sponsorilor, cosmetice şi abonamente la un centru SPA.

De asemenea, în clubul Melody, va avea loc astăzi, la ora 15.00 un campionat de tenis. Cei interesaţi de Craiova culturală pot merge la Muzeul Olteniei de marţi până sâmbătă, între orele 9.00 - 17.00. Intrarea este gratuită, pe baza carnetului de student. Festivalul se desfăşoară sub deviza „Distracţie gratis, nu degeaba!“.

Film şi teatru pe săturate

„Unifest-ul a ajuns în acest an la cea de-a 9-a ediţie. Avem 30.000 de bilete gratuite la teatru, operă, pentru studenţii din toată ţara“, a declarat preşedintele Uniunii Studenţilor din România (USR), Andrei Botez.

Iubitorii cinematografiei nu au fost ignoraţi nici de această dată. Ei vor putea parcurge un maraton al filmelor: marţi, ora 15.30 - „Iubiri din trecut“, la Cinematograful Modern, iar de la 16.30 - „Sorocul“, la Cinematograful Patria. Miercuri  sunt programate peliculele „Iubiri din trecut“, de la 15.30, la Cinema Modern, şi „Sorocul“, de la 16.30, la Patria. Joi, de la 15.30, la Cinematograful Modern rulează „Iubiri din trecut“, iar la Cinema Patria, de la 16.30 - „Sorocul“. Vineri - de la 13.30, puteţi vedea „Despre alte mame“, la Modern, iar de la 14.00, la Patria - „Macete“.

Ziua de sâmbătă este dedicată filmelor „Despre alte mame“, care poate fi vizionat, de la ora 15.30 la Cinema Modern, şi „Macete“, de  la 16.30, la Patria.

Biletele reduse, în baza legitimaţiei de student

Intrarea se face pe baza carnetului de student. Pentru cei pasionaţi de teatru, în cadrul Festivalului Unifest, preţul biletului este redus de la 20 la 7,5 lei. Piesele pe care le puteţi urmări la Teatrul Naţional Marin Sorescu sunt „Odysseia“, miercuri, de la ora 18.00,  „Trei surori“, vineri, la 18.30, „Romeo şi Julieta“, sâmbătă, la 18.30, şi „Scaunele“, duminică, la 18.30. Biletele gratuite şi reduse  se pot ridica în baza legitimaţiei de student de la cinematografele Patria şi Modern şi de la Teatrul Naţional Marin Sorescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite