Craiova: Directorii instituţiilor doljene, trimişi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Directorii instituţiilor doljene, trimişi la şcoală
Craiova: Directorii instituţiilor doljene, trimişi la şcoală

Directorii coordonatori de la serviciile publice deconcentrate din Dolj vor urma cursuri de specializare în management financiar, au anunţat azi reprezentanţii Prefecturii în şedinţa Colegiului Prefectural.

Potrivit prefectului Florin Stancu, şefii instituţiilor publice s-au obişnuit să constituie bugete doar pe baza cheltuielilor, nu pe veniturile pe care le pot atrage din alte surse decât cele guvernamentale. „Trebuie să avem o viziune foarte clară asupra bugetelor de venituri şi cheltuieli, care nu trebuie întocmite pe baza nevoilor fiecărei instituţii ci pe baza unui cash-flow (previziune de numerar-nr.). Aici vorbim de surse atrase, adică în special de fondurile europene”, a  spus Stancu.

Bugete doar cu cheltuieli


La şedinţa Colegiului Prefectural de luna trecută, prefectul le-a cerut directorilor de instituţii să-i prezinte o situaţie a execuţiei bugetare pe anul în curs, dar şi o previziune pentru perioada următoare. Deşi situaţia nu s-a centralizat încă, prefectul susţine că a observant o tendinţă în rândul majorităţii directorilor de a nu gândi pe termen lung strategia de dezvoltare a instituţiei pe care o conduc. „În mediul instituţional, bugetele  se fac în funcţie de nevoi. În mediul privat, se fac pe baza unui cash-flow şi la un moment dat se vorbea chiar de bugete făcute numai din proiectele întocmite. Spre acest lucru vrem să ne îndreptăm”, a spus Stancu.
Prefectul le-a propus azi directorilor să participe la cursuri de formare în acest sens, care vor fi organizate în urma implementării unui proiect pe fonduri europene.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite