Craiova: Directorii instituţiilor publice, chemaţi la raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Dolj Florin Stancu le-a cerut noilor directori să-i prezinte situaţii clare privind proiectele pe fonduri europene şi cheltuielile făcute pe achiziţii.Şefii instituţiilor publice au participat azi la prima şedinţă a Colegiului Prefectural după numire.

Mai marii instituţiilor din Dolj, recent numiţi în funcţie, nu au prea multe motive să îşi facă planuri de concediu în perioada următoare. Prima şedinţă a Colegiului Prefectural, organism care include conducerea Prefecturii şi a tuturor deconcentratelor din Dolj, le-a adus astăzi directorilor sarcini noi de serviciu. Prefectul Florin Stancu le-a cerut oamenilor puşi în fruntea instituţiilor să se gândească la oportunităţile de finanţare pe fonduri europene de care ar putea profita în acest an. „E vorba de idei de dezvoltare, de cereri de prefinanţare pe care fiecare dintre dumneavostră ar trebui să le aibe în agendă. În perioada următoare, până pe 15 iulie, aş dori o situaţie a proiectelor aflate în derulare şi un portofoliu de proiecte la care v-aţi gândit”, a  spus Stancu.

Atenţionaţi să grăbească avizele pentru primari

Pe lângă situaţia privind accesarea fondurilor europene, directorii trebui să prezinte şi un raport privind achiziţiile făcute în primul semestru al anului, precum şi un plan de achiziţii pentru cel de-al doilea semestru. „Aş dori să ştiu care a fost execuţia bugetară în primul semestru şi vreau să avem şi o discuţie privind achiziţiile pe care vreţi să le faceţi pe viitor”, le-a transmis Stancu celor peste  50 de directori din sală. Acesta a precizat că ar dori ca fiecare dintre cei vizaţi să acceseze cel puţin unul dintre programele Uniunii Europene pentru ca bugetul de stat să nu fie împovărat de cheltuieli. „Vreau ca fiecare dintre dumneavoastră să construiască bugetul ca şi cum nu ar avea niciun leu prevăzut din resurse bugetare”, a mai spus Stancu.

Citeşte din Adevărul de Seară Craiova ce apel a făcut Ion Prioteasa la adresa şefilor instituţiilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite