Directoarea de la „Ştefan Odobleja“ este acuzată de fals în înscrisuri. A şters registrul liceului cu pastă corectoare, dar nu recunoaşte nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aura Mihela Simon nu îşi aduce aminte pentru ce a fost cercetată
Aura Mihela Simon nu îşi aduce aminte pentru ce a fost cercetată

Aura Mihaela Simon, directoarea Liceului de Informatică „Ştefan Odobleja“ a fost reclamată la poliţie, după ce a şters cu pastă corectoare registrul de intrări-ieşire al instituţiei de învăţământ.

Oamenii legii au demarat o anchetă la Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“, iar în urma controlului s-a constatat că managerul instituţiei de învăţământ a şters cu pastă corectoare trei rubrici din registrul şcolii. Aura Mihaela Simon a falsificat înscrisul iniţial al secretarei, iar acolo unde scria adeverinţă de elev a şters cu pastă corectoare şi a scris depunere de oferte, iar astfel o societate a câştigat în anul 2009 o licitaţie. Poliţiştii au stabilit că Aura Mihaela Simon se face vinovată de săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri. Firma a primit 35.000 de lei pentru reabilitarea holului instituţiei, dar nu a executat lucrarea.

Holul liceului „Ştefan Odobleja“ a fost reabilitat cu muncitorii instituţiei şi nu cu firma care a câştigat licitaţia

dir 2

A primit doar amendă administrativă

Dosarul în care directoarea Liceului de Informatică „Ştefan Odobleja“ este acuzată de fals în înscrisuri a ajuns la parchet, însă procurorii i-au aplicat doar o amendă administrativă. Aceştia au declarat că au ţinut cont de mai multe lucruri atunci când au dat o soluţie în acest caz. Prejudiciul nu a fost foarte mare, iar managerul instituţiei de învăţământ nu este un pericol social „A primit o amendă admnistrativă pe care a şi contestat-o în instanţă“, a spus Nicoale Uncheşelu, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Nu recunoaşte nimic

Aura Mihaela Simon, directoarea Liceului de Informatică „Ştefan Odobleja“ nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat cu registrul de intrări-ieşiri al instituţiei pe care o conduce „Nu este adevărat nimic din ce se spune. Nici nu ştiu şi nici nu îmi mai aduc aminte ce a fost atunci. Nu vreau să mai comentez nimic. Dacă nu mă lăsaţi în pace chem organele abilitate să vă aresteze“,  a spus supărată directoarea Liceului de Informatică „Ştefan Odobleja“.

„Nu am avut ce să îi facem“

Conducerea Inspectoratului Judeţean din Craiova recunoaşte că au fost descoperite nereguli la Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“ „În contractul colectiv de muncă nu scrie că dacă a primit amendă admnistrativă nu poate să mai fie director. Postul a fost câştigat prin concurs, iar noi nu am avut ce face“, a spus Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar ISJ Dolj.

dir 3

Citeşte mâine pe craiova.adevarul.ro cum a folosit Aura Mihaela Simon o ştampilă a liceului ilegal

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite