Craiova: PORTRET/ Sorin Dinişor, profesorul pasionat de karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: PORTRET/ Sorin Dinişor, profesorul pasionat de karting
Craiova: PORTRET/ Sorin Dinişor, profesorul pasionat de karting

S-a aplecat cu toată dragostea spre un sport făcut pentru pici şi acum îi învaţă la cursurile sale de la Palatul Copiilor ce înseamnă performanţa şi dăruirea în karting.  

Vorbeşte calm, simplu despre un sport căruia i-a dedicat aproape întreaga viaţă, dar mai ales despre copiii pe care i-a aşezat pentru prima dată în kart. Îşi aminteşte aproape ca dintr-un vis zilele când făcea naveta la Caracal pe când lucra la întreprinderea de vagoane din oraş. Întâlnirea cu primul kart din viaţa sa s-a produs după Revoluţie, când a găsit un post de profesor la Palatul Copiilor. „A fost dragoste la prima vedere“, mărturiseşte astăzi Sorin Dinişor. Senzaţia extraordinară pe care o trăiesc cei care se urcă într-un kart, aceea de a simţi părţile mecanice foarte aproape de corp şi de a deveni una cu acest tip de autovehicul, încearcă de ani buni să o transmită şi copiilor care participă la cercul său de specialitate de la Palatul Copiilor.

A luat kartingul din Dolj de la zero

Participarea la prima sa competiţie de profil din ţară, desfăşurată la Galaţi, i-a adus şi prima surpriză. „Craiova era destul de în urmă la acest capitol şi primul contact cu colegii din ţară pur şi simplu m-a şocat“, ne-a spus Sorin Dinişor. Profesorul a început însă treptat colaborarea cu profesorii pasionaţi de la cluburile din celelalte judeţe ale Olteniei. Totul însă, indiferent de talent şi dăruire, se reduce la bani în acest sport. „Activitatea de performanţă se face cu bani care, de cele mai multe ori, sunt proveniţi din sponsorizări. În general, cei care ne oferă finanţare sunt cei care au şi copiii la karting pentru că majoritatea copiilor care participă la competiţii au karturi proprii“, ne-a declarat Dinişor.

Citeşte în Adevărul de Seară de azi ce face profesorul Dinişor pentru a-i atrage pe copii la karting.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite