Omul de afaceri Dinel Staicu plăteşte să-i vadă pe Ceauşeşti la Scorniceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cei care şi-au dorit cu îndârjire deshumarea soţilor Ceauşescu se numără şi omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, fost căpitan în miliţia ceauşistă şi cunoscut drept un adulator al lui Nicolae Ceauşescu.

Nostalgicul Dinel (FOTO) şi-a văzut dorinţa îndeplinită: Soţii Ceauşescu au ieşit din mormânt. Staicu este dispus chiar să plătească, dacă altfel nu se poate, ca sicriile cu osemintele cuplului Ceauşescu să fie depuse în Muzeul ridicat în cinstea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu la Scorniceşti, localitatea natală a fostului dictator. Surse apropiate lui Staicu ne-au declarat că acesta ar fi chiar dispus să plătească bani grei pentru a aduce osemintele la Scorniceşti.

image

„Dinel şi-a dorit de mult să fie deshumaţi. Ştiu că zicea că nu contează cât îl va costa, dar va face tot posibilul ca Nicolae şi Elena Ceauşescu să fie reînhumaţi la Scorniceşti şi că acest lucru este o datorie în primul rând a României”, au precizat sursele.

În muzeul-depozit (FOTO) amenajat în fosta vilă de protocol a lui Ceauşescu, în prezent reşedinţa sa, Dinel a aprins câteva lumânări în faţa fostului dictator, care privea parcă, înduioşat de gest, din tabloul de pe perete.

image

Se ştie că Epopeea realizată de Dinel în numele Ceauşeştilor este fără margini. Susţinător declarat al dictatorului, Dinel îl comemorează în fiecare an de ziua naşterii sale. Nu oriunde, ci chiar în podul casei de pe strada Bujorului, fosta vilă de protocol care a aparţinut fostului lider comunist şi unde familia Staicu locuieşte în prezent. Pe vremea când Staicu era căpitan de miliţie, casa era păzită chiar de el, a mărturisit acesta.

image

Dinel Staicu şi-a umplut locuinţa de obiecte ce amintesc de primul dintre tovarăşii Epocii de aur: tablouri, cărţi, macheta originală a Casei Poporului şi multe alte obiecte pe care le-a cumpărat la licitaţie, spune el, cu bani grei. Tot Dinel a a creat la Podari, în memoria lui Ceauşescu Parcul Republicii Socialiste România, iar la Scorniceşti Muzeul Comunismului. Două obiective turistice cunoscute deja în toată ţara, dar puţin vizitate.



image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite