Dinel Nuţu (fost Staicu) s-a îmbolnăvit de diabet în puşcărie. Controversatul om de afaceri a cerut să fie eliberat din închisoare pe motive medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu are de executat o pedeapsă de şapte ani de închisoare
Dinel Staicu are de executat o pedeapsă de şapte ani de închisoare

Dinel Nuţu (fost Staicu) are de executat o pedeapsă de şapte ani de închisoare. Afaceristul craiovean susţine că este bolnav de diabet şi a cerut până acum de trei ori întreruperea executării pedepsei. Ultima cerere care a fost respinsă de către Curtea de Apel Bucureşti pe data de 1 februarie.

Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost condamnat pe data de patru aprilie 2011 la şapte ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor. Controversatul om de afaceri a cumpărat acţiuni  la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla cu banii obţinuţi fraudulos.Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Afaceristul craiovean a depus până acum trei cereri de întreruperea executării pedepsei. Pe data de 1 februarie magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti au decis să respingă din nou cererea pe motov că a fost tardiv formulată.

Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în decembrie 2010, la 12 ani de închisoare. La recursul formulat la Curtea de Apel Bucureşti controversatul om de afaceri a primit şapte ani de închisoare cu executare. Imediat cum a aflat că a fost condamnat, Dinel Staicu a dat bir cu fugiţii.

A luat numele soţiei

Pentru a putea fugi din ţară Dinel Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu. Noile acte de identitate i-au fost eliberate de  de Biroul de Evidenţă a Populaţiei cu numai câteva zile înainte de a fi condamnat, pe 4 martie 2011, de către Curtea de Apel Bucureşti .

A fugit în Ungaria

Controversatul om de afaceri a fugit în Ungaria în oraşul Mako, iar în momentul în care  afost capturat a fost de nerecunoscut, avea barbă, era mai slab cu câteva kilograme şi purta tot timpul o perucă când ieşea în oraş.

Fostul patron al FC Universitatea Craiova şi fostul şeful de la SIF Oltenia face parte acum din cercul afaceriştilor încarceraţi, iar în anul 2010 avea o avere estimată la 14 milioane de euro.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite