Dinel Nuţu (fost Staicu), la un pas să fie eliberat. Condamnarea lui este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinel Staicu
Dinel Staicu

Dinel Nuţu (fost Staicu) are de executat o pedeapsă de şapte ani de închisoare. Controversatul om de afaceri a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu.

UPDATE, ora 14.20: „S-a admis contestaţia în anulare. S-au desfiinţat toate deciziile anterioare pentru că s-a constatat că a intervenit autoritatea lucrului judecat. S-a anulat manadtul de executare a pedepsei cu închisoarea. Sentinţa este definitivă“, a spus Daniel Grădinaru, purtătorul de cuvânt din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Dinel Nuţu(fost Staicu) nu va fi însă eliberat pentru că pe numele său este emis un mandat de arestare în dosarul fraudării companiei Transgaz cu peste 11 milioane de euro.

Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost condamnat pe data de patru aprilie 2011 la şapte ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor. Controversatul om de afaceri a cumpărat acţiuni  la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla cu banii obţinuţi fraudulos.Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Dinel Staicu a contestat decizia, care a fost admisă de Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti pe motiv că pentru exact aceleaşi fapte el a primit neînceperea urmării penale , iar în acest caz condamnarea de şapte ani este ilegală.

Vom reveni cu amănunte!

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite