Dinel Nuţu, fost Staicu, la un pas să fie eliberat din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul om de afaceri a fost eliberat din arest astăzi de Judecătoria Sectorului 2. Dinel Staicu este judecat pentru prejudicierea Transgaz Mediaş. Instanţa a admis cererea acestuia de punere în libertate pe cauţiune.  

Dinel Nuţu, fost Staicu, trebuie să plătească o cauţiune de 50.000 de euro.Suma a fost déjà plătită, iar instanţa a admis cererea acestuia. Dinel Nuţu este cercetat alături de alte personae în dosarul privind prejudicierea Transgaz Mediaş. Decizia dată de Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă, ea poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti. 

Condamnarea lui Dinel a fost ilegală

Dinel Nuţu (fost Staicu) a mai fost condamnat pe data de patru aprilie 2011 la şapte ani de închisoare de către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul falimentării Băncii Internaţionale a Religiilor. Controversatul om de afaceri a cumpărat acţiuni  la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla cu banii obţinuţi fraudulos.Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Dinel Staicu a contestat decizia, care a fost admisă în luna februarie de Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti pe motiv că pentru exact aceleaşi fapte el a primit neînceperea urmării penale , iar în acest caz condamnarea de şapte ani este ilegală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite