Craiova: Mititelu: „Un egal cu Dinamo nu ar fi rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Mititelu: „Un egal cu Dinamo nu ar fi rău“
Craiova: Mititelu: „Un egal cu Dinamo nu ar fi rău“

Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a declarat, în această după-amiază, la OTV, că minim 20.000 de spectatori vor veni să-şi încurajeze echipa. Patronul Ştiinţei a vorbit despre şansele formaţiei sale în duelul cu Dinamo, considerând că nici o remiză nu ar fi un rezultat de neglijat. 

Finanţatorul Universităţii a intrat în febra duelului cu „câinii roşii“ şi a recunoscut că are emoţii înaintea partei de mâine. „Aştept meciul de mâine cu emoţii foarte mari şi cu speranţa că, dacă stadionul nu va fi arhiplin, să fie undeva la 20.000 de locuri ocupate. Dintotdeauna, luna august pentru pătimaşii suporteri ai Universităţii Craiova a fost o lună în care stadionul nu a fost plin. Probabil că sunt plecaţi în vacanţă, mulţi dintre ei care provin din mediul rural au activităţi foarte importante în această perioadă, dar sunt convins că vom avea un stadion de cel puţin 20.000 de tifoşi“, a spus astăzi Adrian Mititelu la emisiunea „Fanatik Show“.

Acesta este conştient de dificultatea întâlnirii cu dinamoviştii şi s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate: „Este normal să ne gândim numai la victorie, dar şi un egal cu Dinamo, o echipă care se bate pentru locurile fruntaşe, nu este atât de rău. Vă daţi seama că ne dorim foarte mult victoria. Trebuie să recunoaştem că este un meci deschis oricărui rezultat. Este o echipă foarte bună, care încearcă să iasă din pasa proastă de la finalul de campionat, încearcă să recupereze eşecul de anul trecut. Noi suntem în aceeaşi situaţie. Deşi am terminat pe şapte şi ei pe trei sau patru, eu zic că din punct de vedere valoric suntem două echipe cel puţin egale. De aceea, mâine ne dorim foarte mult să învingem, dar nici un egal nu ar fi rău.“

Denumirea „Arsenal de România“, i se potriveşte alb-albaştrilor

Adrian Mititelu consideră că denumirea „Arsenal de România“ i se potriveşte mai mult Universităţii Craiova decât Stelei. „Îmi pare rău că denumirea «Arsenal de România» ne-a fost furată. În urmă cu un an, eu am spus că suntem «Arsenal de România». Şi mi se pare că noi suntem mai îndreptăţiţi să purtăm această denumire pentru că avem vreo 12-13 jucători până în 20 de ani şi, zic eu, mult mai valoroşi ca cei tineri de la Steaua. Aşa am zis eu acum un an, pentru că dintotdeauna am simpatizat proiectul de la Arsenal. Am urmărit această echipă. Şi eu zic că, dacă o echipă din România seamănă cel puţin la această politică, noi suntem. Arsenal de România se va transforma în doi ani de zile în Manchester de România. Sunt nişte etape pe care nu am putut să le ardem. Am plătit tribut lipsei de experienţă atât de mult încât nici acum nu îmi vine să cred“, a punctat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu a salutat decizia luată de Liga Profesionistă de Fotbal privind lipsa fanilor în jocurile din deplasare. „Eu cred că aici încă suferim din punct de vedere al procedurilor de organizare a deplasării suporterilor. Această decizie este binevenită, dar creează o mare nedreptate în rândul suporterilor. Aş spune că existau şi alte soluţii mai bune. Trebuie să recunosc că, pentru moment, este o soluţie necesară pentru complexitatea faptelor care depăşesc limita regulamentului din ultimele meciuri. Dacă vă amintiţi, una din declaraţiile mele de acum trei ani, care a fost contestată, se referea la acest lucru“, a afirmat Mititelu.

În final, acesta şi-a amintit un episod din tribună din vremea când era suporter:  „M-am referit numai la meciurile Universităţii Craiova cu Dinamo, pentru că ştiam de repercusiunile partidelor care au loc între cele două echipe. Chiar eu însumi am plătit, în anii copilăriei: am primit o bătaie zdravănă în Ştefan cel Mare. În 1983 sau 1984, la un meci de 1-1, când a egalat Sorin Cârţu“, a încheiat Adrian Mititelu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite