Craiova: Dezinfecţie totală, astăzi în Şcoala 36

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Dezinfecţie totală, astăzi în Şcoala 36
Craiova: Dezinfecţie totală, astăzi în Şcoala 36

Conducerea unităţii de învăţământ a apelat la o firmă specializată în dezinfecţii, după ce DSP Dolj a închis ieri două clase imediat ce a apărut suspiciunea prezenţei virsului AH1N1 la două dintre eleve.

„Ne-am luat o măsură de protecţie cu această dezinfecţie în fiecare colţ din şcoală“, precizează directorul Şcolii 36 „Gheorghe Bibescu“. La sfârşitul orelor, firma contactată de conducerea unităţii de învăţământ a trimis o echipă la faţa locului, care a împrăştiat soluţie dezinfectantă prin toate clasele şi birourile. „Am folosit Omnicide, avizat de Ministerul Sănătăţii, recomandat de SANEPID. Am mai fost solicitaţi la Şcoala 18 şi la câteva grădiniţe din Craioviţa“, spune managerul Nicolae Ţecu.

image





Copiii poartă măşti şi curăţă băncile cu spirt

Larisa Cioablă dintr-a V-a C pune în fiecare zi în practică ce i-au spus părinţii şi profesorii că trebuie să facă pentru a se proteja împotrina noii gripe. „Noi singuri ne-am luat spirt ca să ştergem băncile. Aşa nu protejăm împotriva viruşilor“, spune fetiţa.  Şi colegul ei, Marian Manolescu ştie că atunci când tuşeşte trebuie să îşi acopere gura cu un şerveţel de unică folosinţă, pe care apoi îl aruncă la gunoi. Dragoş Ciungu din clasa a VI-a A merge chiar mai departe cu grija: „nu mănânc după altul, că poate îmi dă boala“.

image





Clasele închise până joia viitoare, se vor deschide totuşi luni

„M-au sunat de la SANEPID azi şi au zis că putem relua mai devreme activitatea în cele două clase, a V-a A şi a VII-a A, unde învaţă elevele care au intrat în contact cu eleva de Buzeşti, la concursul de tenis de masă de la Giurgiu. Am pus anunţuri în şcoală că vor fi reluate cursurile acolo luni, 9 noiembrie şi nu joi cum se spusese iniţial“, mai spune directorul Ion Marica.

image
image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite