Craiova: Deţinuţii aşteaptă să primească rechizitele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Deţinuţii aşteaptă să primească rechizitele şcolare
Craiova: Deţinuţii aşteaptă să primească rechizitele şcolare

Un număr de 116 deţinuţi vor începe noul an şcolar la Şcoala cu clasele I-VIII din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova.

Şcola are trei săli de clasă în care se vor desfăşura cursurile, o cancelarie şi o bibliotecă, precum şi un spaţiu special destinat desfăşurării orelor de curs în cadrul secţiei „Femei”. Toţi deţinuţii vor primi manuale şi rechizite.

În anul şcolar 2009 – 2010 au fost înscrise 116 persoane private de libertate, obţinându-se o structură după cum urmează: în clasele I-IV, 60 de elevi, din care 9 femei, 12 elevi în clasa a V-a, 14 elevi în clasa a VI-a, 22 elevi în clasa a VII-a şi 8 elevi în clasa a VIII-a.

„Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate”, a declarat Denisa Ganea, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

În anul şcolar precedent, la cursurile şcolii din penitenciar s-au înscris 98 de deţinuţi, absolvind cursurile 67 dintre acestea. Pregătirea elevilor va fi asigurată de cadre didactice din cadrul Liceului „Tudor Arghezi” din Craiova.

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar va avea loc în clubul Penitenciarului Craiova, începând cu ora 10.

La festivitate vor participa toate cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întrega durată a anului şcolar pentru persoanele private de libertate înscrise la cursurile şcolare precum şi lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului.  


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite