Craiova: Deţinuţii, scoşi la ecologizat natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele aflate în custodia penitenciarelor din Craiova sunt învăţate să fie responsabile faţă de mediul înconjurător şi faţă de comunitatea locală.

Zece persoane private de libertate de la Penitenciarul Pelendava au mers în această dimineaţă la Gradiniţa cu program prelungit nr. 24, unde au curăţit şi ecologizat curtea interioară a instituţiei.

Alţi zece deţinuţi de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Craiova au mers ieri la Centru Social al Asociaţiei Vasiliada de pe strada Râului. Aici, deţinuţii au strâns moluzul şi au dat foc gunoaielor.

“Nu este greu. Dincontră, ajutăm şi noi comunitatea şi mai respirăm aer liber”, ne-a spus Iulian E. Dumitru, de 29 ani, condamnat la doi ani închisoare pentru conducere fără permis. Tânărul mai are de ispăşit un an şi trei luni din pedeapsă.

Potrivit conducerii PRMS, prin aceste activităţi se doreşte promovarea în rândul celor privaţi de libertate o atitudine responsabilă faţă de mediul înconjurător şi faţă de comunitatea locală.

Acţiunea deţinuţilor face parte dintr-un amplu program al penitenciarelor derulat în aceste zile cu ocazia „Zilei lucrătorului de penitenciar”, care se sărbătoreşte pe 29 iunie.

La acţiunile de ecologizare participă persoane private de libertate aflate în regim deschis.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite