Craiova: Deţinuţii pun în scenă un spectacol de Cehov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Deţinuţii pun în scenă un spectacol de Cehov
Craiova: Deţinuţii pun în scenă un spectacol de Cehov

Miercuri, 15 iulie, începând cu ora 14, 30, în sala mare a Casei Armatei va avea loc spectacolul de teatru „Otrăvit de culorile vieţii mele”, susţinut de către un grup de opt persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Craiova.

Spectacolul este inspirat de operele scriitorului A.P. Cehov şi îmbină într-o reprezentare inedită opera autorului cu experienţele şi trăirile personale ale protagoniştilor. Evenimentul artistic este rezultatul colaborării dintre regizorul Alex Calangiu şi specialiştii serviciilor de educaţie şi asistenţă socială din Penitenciarul Craiova.

„În sprijinul derulării proiectului s-au implicat şi reprezentanţii garnizoanei Craiova, coordonaţi de comandantul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”, domnul General de Brigadă Gheorghe Simina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Daniel Barbu.

Alex Calangiu, susţinătorul proiectului, a plecat de la premisa că în fiecare om, indiferent de statutul său social, există un potenţial creator şi că prin activităţile desfăşurate cu persoanele private de libertate le conferă acestora o identitate continuă de membru al societăţii.

„În plus, din punct de vedere al măsurilor de intervenţie recuperativă, implicarea în proiecte de grup dezvoltă aptitudini de relaţionare în rândul deţinuţilor, stabileşte obiective comune şi implică întreg grupul în atingerea acestora. Astfel de activităţi contribuie la facilitarea reintegrării în societate în perioada postexecutorie”, a mai explicat Barbu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite