Craiova: Detectivii doljeni, pe urmele soţilor infideli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu scapă „obiectivul” din ochi o clipă şi nu se lasă până când obţin dovezi care să rezolve cazul. Soţi infideli, copii scăpaţi din mână de părinţi sau parteneri de afaceri suspectaţi că ar vrea să dea „ţepe” sunt doar câteva din cazurile pe care le au de rezolvat detectivii craioveni.

Sherlock Holmes? Colombo?Aş! Detectivii zilelor noastre au ieşit din tiparele oamenilor îmbrăcaţi în haine lungi, cu pălării trase pe ochi care cutreieră străzile întunecoase ale marilor oraşe. Înarmaţi cu camere video sub formă de pix, cu aparate de fotografiat şi microfoane amplasate în nebănuite locuri, detectivii îşi aşteaptă răbdători „prada”, amestecându-se în mulţime. Uneori e nevoie de câteva săptămâni sau chiar luni până să dovedească un caz.

„La noi vin persoane disperate, care ştiu deja că este ceva în neregulă dar au nevoie de o confirmare. Vor poze, filme...În cam 70% din cazurile de care ne ocupăm e vorba de părinţi care vor să afle mai multe despre anturajul copiilor şi de infidelitate”, susţine Alexandru Cornea, directorul societăţii Inteligent Service din Craiova. Printre clienţii detectivilor se mai numără firmele de leasing care vor să-şi recupereze bunurile de la rău-platnici, companiile care au bănuieli că sunt furate de angajaţi sau oamenii de afaceri care vor să-şi verifice partenerii.

Doar două cazuri de infidelitate nu s-au confirmat

Niciun caz de care se ocupă detectivii craioveni nu se aseamănă cu următorul. De multe ori, oamenii trimişi în teren de agenţiile de investigaţie sunt nevoiţi să improvizeze pentru a nu scăpa „obiectivul” (persoana supusă investigaţiei în jargon-nr.) din ochi. „Oamenii care se ştiu cu musca pe căciulă se autoverifică. Am avut un caz în care „obiectivul” ne pierdea mereu. Folosea trasee ocolitoare ca să ajungă la destinaţie, trecea pe roşu, mergea pe sens interzis. L-am urmărit timp de câteva zile şi am reuşit să-i reconstituim traseul la final”, ne-a spus Cornea. Acesta a adăugat că e nevoie de câteva zile de urmărire pentru a şti dacă „obiectivul” a călcat sau nu strâmb în cuplu. Doar două din cazurile de care s-au ocupat colaboratorii Inteligent Service nu s-au confirmat.

Detectivii, psihologi pentru clienţi

Situaţiile de viaţă care sună amuzant în sesiunile de bârfă de la serviciu devin adevărate drame în ochii celor care apelează la detectivi. Amanta care vrea să verifice soţul infidel bănuit că ar avea o relaţie cu o a treia femeie, bătrânica înlăcrimată dornică să-şi găsească patrupedul pierdut sunt cazuri reale, în care oamenii plătiţi de agenţiile de investigaţii sunt nevoiţi să fie şi psihologi. „Atunci când e vorba de copii pentru care s-a cerut supravegherea le explic părinţilor că la vârsta adolescenţei e vorba şi de teribilism şi asta înseamnă că lucrurile nu sunt atât de grave. Am păstrat legătura cu 99% dintre clienţi, urmărim cazurile şi vedem apoi care este deznodământul”, ne-a mai spus Cornea. Dacă ar fi să vorbim despre preţuri trebuie să ştiţi că, în funcţie de complexitatea cazului, serviciile unei firme de detectivi particulari pot scoate din buzunarul doritorului de la 1500 lei în sus.

Discută cu reporterii Adevărul, pe messenger, la id-ul adevarulcraiova, dacă ai apela vreodată la detectivi particulari pentru a urmări pe cineva!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite