Despina Mihaela Cotigă, directoarea de la Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Dolj, acuzată de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despina Mihaela Cotigă este acuztă de fapte de corupţie
Despina Mihaela Cotigă este acuztă de fapte de corupţie

Şefa de la Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Dolj, a fost reclamată la ANI, după ce a semnat mai multe contracte unde era manager şi a dat certificate de formatori sosţului şi fiului. Despina Mihaela Cotigă este acuzată de fapte de corupţie şi conflict de interese.

Directoarea d ela Centrul de Formare Profesională a Adulţilor Dolj, a semnat, în calitate de director al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj, două contracte şi un act adiţional, în valoare totală de 527.202 lei , în cadrul proiectelor "Informare, consiliere, orientare şi formare profesională pentru egalitatea de şanse - INFOCOP" şi "Femei competente - femei active pe piaţa muncii", în care avea calitatea de manager de proiect. 

Despina Mihaela Cotigă a semnat 28 de contracte şi un act adiţional, în valoare totală de 425.703 de lei, între Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj şi S.C. Pelendava S.A., Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-socială Oltenia (ACCES) şi Cabinetul de avocatură "Albu Mihaela Cristina", în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, existau contracte de prestări servicii între acestea şi fiul şi soţul ei, Silviu Adrian şi, respeectiv, Silviu Viorel Cotigă.

Autoritatea Naţionale de Iintergitate a sesizat imediat organele judiciare şi cer să se facă cercetări în cazul directoarei de la Centrul de Formare Profesională a a Adulţilor

Dolj. cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunilor asimilate faptelor de corupţie.

Zecii de mii de lei de pe urma şomerilor

Angajaţii Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Dolj în frunte cu directoarea Mihaela Cotigă au ajuns să câştige lunar salarii de zeci de mii de lei. Banii provin din fonduri europene destinate consilierii şi formării profesionale a şomerilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite