Dansuri, muzică şi sport, de Ziua Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de copii au luat dimineaţă cu asalt terenurile de fotbal, handbal, baschet, dar şi scena din Parcul Tineretului. La ora 10.00 s-a dat şi „Verde la biciclete“, într-o competiţie organizată de asociaţiile „Exploratori pentru viitor“ şi „Amicus“.

Fetiţe cochete şi băieţi cu ţinută atent aleasă şi-au exersat dimineaţă talentul la muzică şi dansuri, în Parcul Tineretului, spre mândria părinţilor şi bunicilor care şi-au luat în serios rolul de spectatori în Ziua Tineretului. După probe de sunet şi puţină gimnastică, micii artişti ai Palatului Copiilor au făcut dovada măiestriei lor. „Chiar ne plac dansurile moderne şi ne place să fim şi aici, în parc“, spune Andreea Goiceanu, elevă a Şcolii Sfântul Gheorghe, în timp ce micuţei Teodora Tulpaz i se pare neaipomenit că părinţii au venit să o vadă dansând, „ca să le povestească şi bunicilor“. Calificaţii la festivaluri precum „Mamaia copiilor“, „Cerbul de aur junior“ şi „Ursuleţul de aur“ au dat viaţă evenimentului prin vestitele melodii „Copilăria noastră“ sau „Eşti mereu învingător“.

Craiovenii au asistat la spectacol

image

Premii de la Sport, fără buget, la Tineret
Dacă anul trecut, Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj (DJT) punea la bătaie 5.000 de lei pentru diplome, cupe sau material sportiv, acum sacul a fost gol. „Avem buget zero, din păcate. Tot ce fac astăzi copiii şi tineri, fac din suflet, ca voluntari“, spune Diana Neamaţu, consilier la DJT. Nişte bani s-au mai găsit la Direcţia pentru Sport, care a organizat o tombolă pentru cei care au ales „mişcarea pentru sănătate“, jucând handbal, baschet, fotbal, tenis de masă sau de câmp, şah sau badminton. Norocoşi scoşi din urnă au primit dulciuri, tricouri şi şepcuţe.

Copii au jucat baschet pe terenurile din parcul Tineretului

image

Verde la bicilete!
Proiectul tinerilor biciclişti a debutat azi-dimineaţă, la ora 10 cu un marş ciclist. Escorataţi de o maşină de poliţie, peste 20 de tineri au plecat pe biciclete sau role din parcarea magazinului Billa spre centrul Băniei. „Scopul acţiounii este educaţia rutieră, încurajarea activităţilor ecologice şi protejarea naturii prin folosirea bicicletei“, a explicat Florin Răduţ, reprezentant al Asociaţiei Studenţeşti Amicus. Odată ajunşi în centrul oraşului, elevii şi studenţii au participat la concursuri teoretice privind cunoştinţele de circulaţie rutieră şi concursuri practice cu obstacole.



Alternativă la calculator

image

Organizatorii proiectul „Verde la biciclete“ consideră că elevii de vârsta lor petrec prea mult timp în faţa calculatorului, neglijând activităţile sportive. Aceştia sunt de păere că mersul pe bicicletă sau alte activităţi sportive ar trebui să ocupe mai multe timp în programul săptămânal al unui tânăr. „Din păcate, tinerii preferă să stea în faţa calculatorului sau a televizorului în loc să practice sportul sau să meargă pe bicicletă. Prin acest gen de proiecte încercăm să  încurajăm activităţile fizice dar să le oferim şi o educaţie rutieră corespunzătoare“, a mai spus Florin Răduţ-

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite