Craiova: Daniela Popescu, medicul care vindecă în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Daniela Popescu, medicul care vindecă în paşi de dans
Craiova: Daniela Popescu, medicul care vindecă în paşi de dans

Plină de energie şi un tonus excelent, tânăra îi învaţă pe oameni să redescopere farmecul şi intensitatea unui dans care e din ce în ce mai rar practicat: tangoul. Nu doar pentru plăcere, ci şi pentru a vindeca răni sufleteşti.

 Pe Daniela Popescu am cunoscut-o recent când a lansat o invitaţie la tango argentinian pe terasa Minerva. Aşa am aflat că nu era vorba de un simplu dans, ci de lecţii de terapie. „Dansul este una dintre cele mai expresive metode de manifestare corporală, iar terapia prin dans este o modalitate de folosire a mişcărilor corpului pentru eliminarea oboselii, a tensiunii nervoase, dar şi de pierdere a caloriilor şi de socializare“, ne explică medicul.

Pasionată încă de mică de arta dansului, tânăra spune că tangoul este înainte de orice o îmbrăţişare şi că fiecare dintre parteneri are un rol de a veni în sprijinul celuilalt. „Poate fi tot ceea ce un om are nevoie. Sunt oameni care se întâlnesc doar în dans şi trebuie să-şi spună ce au de spus, în cateva minute, fără vreun cuvânt. În îmbrăţişarea lui nu poţi să minţi, simţi când oftează sau când zâmbeşte partenerul“, mărturiseşte Daniela. Doctoriţa a cochetat cu dansul de când era elevă la Şcoala Populară de Artă. A făcut gimnastică artistică, balet şi coregrafie. De ceva timp şi-a propus să ofere lecţii de tango argentinian. În scop terapeutic, bineînţeles. „Multe boli cedează la dans.

 Prin armonizarea legăturii dintre trup şi minte, scopul terapiei dansului este acela de a construi încrederea în sine în cazul unei persoane cu probleme emoţionale sau de a îmbunătăţi starea fizică şi mentală a persoanelor care manifestă afecţiuni“, adaugă medicul.

Citeşte în „Adevărul de seară“, de astăzi povestea pe larg a medicului care vindecă în paşi de dans 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite