Craiova: Unităţile sanitare, amendate de DSP Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au efectuat în aceste zile o serie de controale la spitalele şi centrele medicale din Craiova şi judeţ.

Acestea au vizat, în principal, condiţiile igienico-sanitare privind îngrijirea pacienţilor, starea de sănătate a personalului care vine în contact cu alimentele, modul de preparare a hranei, salubritatea secţiilor şi a instrumentarului, îndepărtarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi a celor potenţial periculoase.

De asemenea, au fost verificate şi stocurile de medicamente de urgenţă. Printre elementele de „confort“ de care se pot bucura pacienţii se numără saltelele roase, igrasia care a cuprins pereţii aproape în întregime, dar şi toaletele şi duşurile saloanelor unde, pe caniculă, nu curge apă.

Se pregătesc noi amenzi


Potrivit lui Jean Pârgaru, director adjunct coordonator pe Departamentul de Control al DSP, au fost controlate 12 spitale şi 8 centre medicale. Inspectorii sanitari au aplicat 12 avertismente. „Nu s-au constatat situaţii deosebite, care să pună în pericol sănătatea, dar am dat avertismente în ceea ce priveşte modul de igienizare la toate unităţile verificate“, a spus Pârgaru.

Conform acestuia, la Spitalul din Filiaşi, în pavilionul de medicină internă, a fost ordonată igienizarea unităţii, unde nu s-a mai efectuat lucrări de ceva vreme din lipsă de fonduri. Inspectorii au declarat că se pregătesc amenzi şi pentru fumatul în spitale, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi sau aparţinătorii acestora.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite