DNA-ul nu mai găseşte 38.000 de euro, şpaga folosită la flagrantul judecătorului Anghel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul de la Tribunalul Dolj şi cei doi avocaţi au primit azi-noapte mandate de arestare pentru 29 de zile emise de către Curtea de Apel Craiova. Judecătorul Laurenţiu Anghel este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar avocaţii Ion Militaru (Baroul Olt)  şi Octavian Ciucă (Baroul Dolj) de trafic de influenţă. Procurorii DNA au mai găsit doar 7.000 de euro din suma de 45.000 de euro folosită l

Procurorii DNA efectuează acte de urmărie penala faţă de încă o persoană, surse judiciare pronunţând numele judecătorului Diaconescu.  Potrivit anchetatorilor, o parte din suma de 45.000 de euro pusă la dispoziţie pentru flagrantul a magistraţilor ar fi ajuns de la cei doi avocaţi la judecătorul Anghel care la rândul său i-ar fi înmânat judecătorului Bogdan Diaconescu- cercetat de DNA- care a judecat dosarul unui deţinut.

Judecătorul Anghel, turnat la DNA de un deţinut

Banii ar fi fost luaţi de la fratele deţinutului Sergiu Stănăgoi (48 ani), pentru a-i reduce din pedeapsă. Stănăgoi împreună cu un alt bărbat au fost acuzaţi în 2007 de fals în înscrisuri sub semnatură privată şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave cu cecuri fără acoperire. Pe 5 mai, bărbaţii au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Dolj.

Avocatul Mircea Gacea care-l reprezintă pe Anghel suţine că asupra judecătorului nu au fost găsită nicio sumă de bani aşa cum se vehiculase ieri: ”nu există elemente din care să reiasă că clientul meu ar fi săvârşit infracţiunea pentru care este arestat, în condiţiile în care nu s-a găsit niciun ban din presupusa şpagă, nici acasă, nici asupra judecătorului, nici în maşină, nu văd de ce s-a dispus reţinerea clientului meu. Se pare că o persoană de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă ar fi dat 45.000 de euro pentru a i se aplica o pedeapsă rezonabilă”.

Banii DNA-ului de negăsit

Conform DNA, în ziua de 18 martie, avocatul Ion Militaru a pretins deţinutului suma de 45.000 de euro, susţinând că, împreună cu Octavian Ciucă şi Laurenţiu Anghel, va interveni pe lângă judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova  pentru ca cei doi deţinuţi trimişi în stare de arrest preventive să fie judecaţi în stare de libertate şi să primească o pedeapsă mai mică. Avocatul Ion Militaru  a primit suma de 45.000 de euro de la fratele deţinutului, bani pe care i-a împărţit cu avocatul Octavian Ciucă şi judecătorul Laurenţiu Anghel. Procurorii DNA au mai găsit doar 7.000 de euro din suma de 45.000 de euro. Surse judiciare susţin că restul sumei este de negăsit. Atât judecătorul cât şi cei doi avocaţi au făcut recurs imediat după pronunţarea sentinţei.


Clemenţă cu repetiţie pentru interlopi

Judecătorul Anghel este unul dintre magistraţii controversaţi de la Tribunalul Dolj, „specializat“ în eliberarea mai multor oameni de afaceri care au ţepuit statul prin încasări ilegale de TVA, dar şi în lăsarea în libertate a unor interlopi, care apoi s-au împuşcat pe străzile din Craiova. Numele său este legat şi de cazul lui Leo de la Strehaia, pe numele real Ion Stelică Mihai, un cunoscut al lumii interlope, care a fost condamnat definitiv în aprilie 2004 de instanţa supremă, dar a fost eliberat, în noiembrie acelaşi an, printr-o decizie a Tribunalului Dolj care a admis o cerere de revizuire a sentinţei.

Libertatea, pedeapsă pentru crimă
Cea mai recentă decizie judecătorească luată de către Anghel şi asupra căreia planează suspiciuni că este rezultatul unor acte de corupţie este cea dată în urmă cu o lună în cazul fiului agentului de poliţie Dinu. Tânărul Ionuţ Dinu, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor, după ce a împuşcat o tânără care, ulterior, a murit, a fost eliberat recent din arest.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite