Craiova: Procurorii DIICOT au destructurat o reţea specializată în traficul cu armament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DGIPI şi DIICOT încearcă să afle cum a reuşit să ajungă la Bechet tirul încărcat cu muniţie letală.

Doi polonezi sunt cercetaţi după ce au încercat să introducă pe la Frontiera Bechet peste 20 de tone cu muniţie. Ei nu au putut prezenta nici un fel de acte de provenienţă a muniţiei şi nici de tranzitare a României.

Procurorii DIICOT au demarat o megaanchetă după ce vineri noapte la Frontiera Bechet a fost depistat un Tir încărcat cu 409.100 de cartuşe cu proiectile inerte de diferite calibre, în greutate totală de 21.829,8 Kg.

Încărcătura era transportată din Germania cu destinaţia Grecia. Întrucât existau suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus sigilarea autotrenului şi reţinerea acestuia la sediul Vămii Craiova, în vederea efectuării inventarierii bunurilor.

Polonezii au minţit vameşii că muniţia nu este letală

Cu această ocazie s-a constatat că în container se aflau cutii din carton lipite cu bandă adezivă care conţineau altele de dimensiuni mai mici cu cartuşe de vânătoare de diferite mărci şi calibre.

Din evidenţa documentelor de însoţire a mărfii a rezultat că în container erau transportate 409.100 bucăţi cartuşe pentru arme, proiectil inert, calibrele 12, 16, 20 şi 36.La verificarea cutiilor procurorii au constatat însă cu surprindere că de fapt cartuşele de vânătoare sertizate aveau elemente de muniţie letală completă.

În prezent, ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi procurorii DIICOT Craiova cercetează cum a fost posibil ca cei doi polonezi Waldemar Bernard D., de 56 ani, şi Krzysztof H., de 30 ani să introducă tirul cu muniţie în spaţiul românesc fără a avea autorizaţie de tranzit.

Aflaţi din Adevărul de Seară Craiova la ce concluzii au ajuns procurorii şi pe cine suspectează în cazul traficanţilor de arme prinşi la Bechet.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite