Curtea de Apel Craiova va soluţiona procesul în care Ford cere returnarea unor taxe vamale de 3,5 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus pe 3 noiembrie ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Craiova, după ce mai multe instanţe craiovene şi-au declinat competenţa.

Procesul în care Ford solicită returnarea unor taxe vamale în valoare de 3,5 milioane de dolari va începe la Curtea de Apel Craiova pe 1 februarie, potrivit datelor postate pe portalul instanţelor de judecată. Reamintim faptul că Ford a solicitat statului român restituirea a 3,5 milioane de dolari, bani pe care i-a plătit în perioada noiembrie 2007 - noiembrie 2008 sub formă de taxe vamale pentru piese şi subansambluri importate din Coreea. Şefii Direcţiei Vamale Craiova susţin însă că Ford nu are dreptate, având în vedere că avea posibilitatea de a formula cerere pentru a beneficia de un regim preferenţial dar nu a făcut-o.
Ford a chemat anul trecut în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatatea Naţională a Vămilor, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi Direcţia Tehnici de Vămuire şi Control Vamal din cadrul ANV.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite