Craiova: Curtea de Conturi, în control la primăria falimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 17 angajaţi au cântat prohodul instituţiei care nu le-a mai plătit salariile din august 2009
Cei 17 angajaţi au cântat prohodul instituţiei care nu le-a mai plătit salariile din august 2009

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu a trimis inspectorii Curţii de Conturi la primăria falimentară. Autorităţile din comuna doljeană Verbiţa nu au reuşit să recupereze restanţelor salariale, angajaţii primăriei fiind neplătiţi de opt luni.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu a anunţat ieri că primăria Verbiţa va fi vizitată de inspectorii Curţii de Conturi fiindcă autorităţile locale nu au reuşit să recupereze restanţele salariale de aproximativ 280.000 de lei. O comisie formată din reprezentanţi ai Finanţelor Publice şi ai administraţiei judeţene au stabilit că salariile celor 15 angajaţi ar putea fi recuperate prin creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor şi prin reducerea numărului de funcţionari ai primăriei. Potrivit prefectului, singura măsură luată de primăria a fost desfiinţarea a trei posturi de pază şi unul de bibliotecar, în condiţiile în care localnicii datorează taxe şi impozite locale în valoare de 197.000 de lei. „În ciuda măsurilor propuse, primăria Verbiţa mai avea de recuperat în luna mai 217.000 de lei, fapt ce ne-a determinat să de adresăm Curţii de Conturi pentru un control“, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

CITEŞTE DESPRE SITUAŢIA ANGAJAŢILOR PRIMĂRIEI: Primul sat intrat în faliment. Sătenii din Verbiţa au venit să-şi îngroape Primăria

„Merge greu cu taxele“

Contactat telefonic, primarul comunei Verbiţa, Marin Brăneci a declarat că în prezent se recuperează taxele şi impozitelor locale. „Am format echipe care merg în comună şi colectează taxele, dar merge greu. Oamenii nu au o situaţie financiară foarte bună. Sunt unii care au pensii de CAP şi au de unde să dea, dar şi unii la care nu ai ce să le iei. Am făcut şi popriri dar tot n-am reuşit să recuperăm“, a explicat edilul Marin Brăneci. Potrivit reprezentanţiilor Sindicatului Forţa Legii, comuna este populată de 1.500 de persoane dintre care 500 sunt pensionari, 20 sunt salariaţi iar restul nu au niciun venit.

Nu şi-au primit salariile de opt luni

Salariaţii primăriei Verbiţa lucrează ca voluntari de mai bine de o jumătate de an întrucât bugetul local este prea sărac pentru a-şi putea lua salariile. Deşi Ministrul Finanţelor dăduse asigurări că vor fi alocate sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a primăriilor, oficialii au revenit asupra deciziei. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite