Craiova: La Curtea de Apel se judecă doar cazurile penale de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: La Curtea de Apel se  judecă doar cazurile penale de urgenţă
Craiova: La Curtea de Apel se judecă doar cazurile penale de urgenţă

La Curtea de Apel Craiova astăzi nu e decât şedinţă penală, sunt opt sau zece  dosare, toate urgenţe.

Ieri dimineaţă, protestele magistraţilor  la această instanţă nu au mai avut loc, aşa cum era anunţat, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, Aurel Ilie. “Hotărârea de a protesta aparţine individual fiecărui complet de judecată. Majoritatea judecătorilor sunt membri ai Asociaţiei Magistraţilor din România, însă asociaţia a făcut doar o recomandare în acest sens. Dacă mâine colegii vor considera să protesteze ei vor decide”, a spus magistratul. În schema de personal a Curţii de Apel Craiova există 78 de judecători.

Magistraţii protestează faţă de reducerea sporurilor

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, fiind vacanţă judecătorească, în luna iulie se află în activitate numai 6 - 7 magistraţi. Ei vor ţine şedinţele prin rotaţie, în fiecare zi. Astăzi, şedinţele de judecată s-au desfăşurat normal, însă doar cu judecarea cazurilor penale.

“Începând de astăzi la Curtea de Apel Craiova  se vor judeca doar cazurile penale, care presupun urgenţe”, a mai adăugat judecătorul Aurel Ilie.  Săptămâna trecută, joi şi vineri, magistraţii Curţii de Apel au intrat cu trei ore întârziere în sălile de judecată. Membrii CSM au anunţat că protestele vor continua, cel puţin până când preşedintele Traian Băsescu va găsi o soluţie pentru a scoate sistemul judiciar din impas. Magistraţii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Justiţiei a decis tăierea sporurilor de surmenare neuropsihică şi de risc. Fără acest sporuri, veniturile magistraţilor s-au redus cu aproape 50%.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite