Curtea de Apel Galaţi a decis: Solomon rămâne în arest. „Cred că am plătit destul cu patru luni de închisoare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a respins recursul avocaţilor primarului suspendat la decizia de prelungire a mandatului de arestare. Avocaţii lui AntonieSolomon au formulat o nouă cerere de eliberare sub control judiciar pe care o vor depune luni. Cererea ar putea fi judecată în ultimele zile ale lunii iulie sau în septembrie.

La procesul de ieri s-au prezent în sala de judecată zeci de susţinători ai edilului suspendat. Înarmaţi cu pancarte şi bannere pe care scria „Un suflet mare nu poate fi închis“, oamenii au organizat un miting al tăcerii în faţa Palatului Justiţiei din Galaţi, printre participanţi numărându-se şi consilierul local Gheorghe Albăstroiu.

image

Procurorul a cerut în timpul şedinţei de judecată ca Solomon să rămână după gratii întrucât ar exista riscul ca acesta să influenţeze martorii din dosar. Antonie Solomon le-a spus magistraţilor de la Galaţi, unde au strămutat procesul, că a plătit destul stând la închisoare din martie. O nouă cerere de eliberare „Cred în justiţie şi în celelalte instituţii ale statului. Cred totuşi că am plătit destul pentru că am stat patru luni şi jumătate la închisoare şi vă rog să mă eliberaţi“, le-a cerut Solomon judecătorilor.

image

Rugămintea primarului suspendat nu i-a determinat pe magistraţi să dea o hotărâre în favoarea sa. După o zi de deliberări, judecătorii au respins astăzi ca nefondat recursul avocaţilor. Deşi instanţele au intrat în vacanţă judecătorească, Antonie Solomon mai are o şansă să scape din arest până la începutul lunii septembrie, atunci când începe procesul pe  fond.

Avocaţii lui Solomon vor depune luni o altă cerere de eliberare sub control judiciar. Legea spune că pe perioada vacanţei judecătoreşti se formează complete de judecată pentru a asigura soluţionarea cauzelor urgente sau a celor  are impun celeritate.

Dacă magistraţii vor considera că acţiunea lui Solomon este un caz urgent, termenul va fi stabilit cel mai probabil pentru ultimele zile ale lunii iulie. În caz contrar, cererea de eliberare va fi judecată la începutul lunii septembrie, înainte de începerea procesului pe fond.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite