Cursuri de creativitate şi inovaţie pentru liceenii craioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi din 11 licee şi colegii din Bănie aunt aşteptaţi să se înscrie la „Şcoala de inovaţie“, ale cărei cursuri se vor desfăşura în zilele de 4 şi 6 aprilie 2012, la Universitatea din Craiova.

Cursurile vor fi susţinute de sociologul Mirel Bănică şi de profesorul universitar George Gherghină de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii craiovene. Printre şcolile incluse în proiect se numără colegiile naţionale „Carol I“, „Fraţii Buzeşti“, „Elena Cuza“, „Ştefan Velovan“, liceele teoretice „Henri Coandă“, „Nicolae Titulescu“, grupurile şcolare „Charles Laugier“, „Traian Vuia“.

 „Şcoala de inovaţie“ este un program de educaţie pentru liceeni, lansat de Adrem Invest, susţinut de Ministerul Educaţiei şi implementat în oraşele Craiova, Suceava şi Târgu Mureş.

Elevii se pot înscrie la cursuri în cadrul liceelor din care fac parte, urmând ca directorul sau profesorul coordonator să selecteze câte 12 din fiecare şcoală.

„Ştiinţa, tehnologia şi inovarea au un rol major în dezvoltarea sistemului de învăţământ românesc şi stimularea progresului economic şi social, de aceea ne dorim ca acest program pilot să înregistreze rezultate bune pentru a-l extinde la nivel naţional”, a declarat Corneliu Bodea, Vicepreşedinte Adrem Invest.

La finalul cursurilor, elevii pot participa la concursul de cultură generală, iar câştigătorii acestuia vor merge la Şcoala de vară Adrem Invest, iar în funcţie de premiul obţinut vor vizita Muzeul Tehnicii din Viena, Muzeul Tehnicii din Bucureşti sau vor merge într-o excursie de cinci zile la Centrala Cernavodă, Centrala Porţile de Fier, Barajul Vidraru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite