Craiova: Cum reuşeşte o studentă să trăiască la oraş, fără să ceară bani părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Cristea, membră a unei formaţii de muzică populară şi premiată la festivaluri din ţară, cântă la petreceri pentru a-şi plăti singură facturile.

A urcat pe scenă în clasa a cincea, la şcoala din Daneţi, în faţa unui public format din elevi, profesori şi părinţi. Cu timpul, spectatorii au fost tot mai numeroşi, iar interpreta care la început smulgea aplauzele cunoscuţilor a reuşit să cucerească inimile oltenilor şi să adune adevăraţi fani.


Premiu de popularitate


Georgiana, care în această lună va împlini 21 de ani, îşi aminteşte că traseul carierei sale a fost lung, presărat cu mari eforturi. „Trebuie să fii perseverent, să nu te laşi de la primele obstacole. Sunt zile când îţi pierzi speranţa, dar trebuie să găseşti forţa să mergi mai departe, să nu renunţi, să te întăreşti“, mărturiseşte tânăra. Este şi motivul pentru care a ajuns să facă performanţă în domeniul muzical, obţinând numeroase premii. Georgiana a fost apreciată nu doar la concursurile de profil din Oltenia, ci şi din întreaga ţară. La Festivalul Naţional de Folclor Troesmis din Tulcea a avut surpriza să fie aleasă câştigătoarea premiului de popularitate. „A fost o bucurie extraodinară, mai ales că atunci eram şi în pragul examenului de bacalaureat, iar pentru acest eveniment m-am pregătit pe fugă, într-un timp destul de scurt“, îşi aminteşte Georgiana, care a câştigat simpatia juriului cu o melodie sugestiv intitulată „Cât de mult am pătimit“. Tânăra spune însă că a ales întâmplător acest cântec.  Pentru că şi-a dat seama că iubeşte muzica şi că nu ar putea face altceva, s-a hotărât să urmeze cursuri de specialitate. S-a înscris la Şcoala Populară de Artă şi Meserii Cornetti din Craiova, unde profesorul Nelu Stoian a instruit-o şi a povăţuit-o ca un adevărat părinte. „Dacă nu era domnul profesor, nu evoluam atât de repede“, recunoaşte Georgiana care, de la vârsta de 16 ani, câştigă bani frumoşi din această activitate.


Cântă la restaurant


Studentă la o facultate de muzică din Bucureşti, este frecvent invitată la petrecerile din toată regiunea, pentru a face atmosferă. Veniturile îi sunt rotunjite de sumele primite pentru melodiile interpretate în fiecare seară, timp de patru ore, la un restaurant din Bănie. Georgiana se mândreşte  că nu mai este nevoită să ceară părinţilor bani de buzunar. „Îmi plătesc studiile, chiria, şi suport singură toate cheltuielile. Când trebuie, îmi mai ajut şi familia. Nu mă plâng de bani, nu sunt bogată, dar nici rău nu o duc“, încheie Georgiana.


Ce îi place:

Este pasionată de literatură, în principal de romanele de dragoste. Cartea care i-a rămas în suflet este „Maitreyi“, a lui Mircea Eliade. Nu s-ar plictisi niciodată de comedii şi de plimbări.

Ce nu îi place.
O întristează lipsa de încredere a societăţii în generaţia tânără. „Mă supăr când suntem judecaţi cu toţii laolaltă, oamenii nu cred că unii dintre noi chiar avem potenţial“, spune Georgiana.


Ce profesie îţi doreşti să urmezi?
Sper să fiu o cântăreaţă competentă, nu atât foarte cunoscută, cât implicată în ceea ce face, dar şi cadru didactic, profesoară de muzică.


Crezi că se poate trăi doar din muzică?
Da, în mod sigur. În orice domeniu, dacă pui suflet şi eşti profesionist, vei avea de câştigat. Un artist de calitate va fi întotdeauna căutat, va avea spectacole.
profil:
NĂSCUTĂ:

25 februarie 1990, Craiova.
STUDII:
A absolvit Liceul Economic Gheorghe Chiţu din Craiova, Şcoala Populară de Artă şi Meserii Cornetti, iar în prezent este studentă în anul II la Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Spiru Haret, Bucureşti.
IDEALURI:
Îşi doreşte să predea tinerelor talente tainele muzicii.




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite