Criză de personal în creşele din Craiova. Bucătăresele, folosite pe post de ajutor de infirmier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În creşele din Craiova, angajaţii se numără pe degete. Autorităţile spun că, dacă ies la pensie cinci, mai multe unităţi se vor desfiinţa.

Reprezentanţii Primăriei se plâng că, în creşele din Craiova, personalul e la limită şi că, dacă mai ies la pensie câţiva, unităţile se vor închide. „Sunt nouă creşe în oraş, dintre care şase sunt cu program săptămânal şi trei cu program prelungit, adică de la ora 6 dimineaţa până la ora 18.00. Deşi ar trebui să avem 111 angajaţi, nu există decât 94, pentru că posturile sunt blocate”, a explicat Aura Militaru, din cadrul Serviciului Public de Creşe, Cabinete Medicale şi de Medicină Dentară din unităţile de învăţământ al municipiului Craiova. Responsabilii cu aceste creşe susţin că au înaintat numeroase memorii către Ministerul Sănătăţii Publice, pentru deblocarea posturilor, fără niciun rezultat.


Spălătoreasa, ajutor de infirmieră


“Noi am vrea doar ca, atunci când un post se eliberează, să se organizeze un concurs, pentru ca acesta să se ocupe repede. Altfel, ne este foarte greu. Doamne fereşte să se îmbolnăvească vreun angajat de vreo viroză… Se mai întâmplă şi cazuri dintr-astea, iar atunci înfirmiera are grijă de toţi cei 20 de copii, câţi sunt în grupă, sau eventual bucătăreasa sau spălătoreasa o mai ajută, că altfel nu se poate descurca singură”
, a adăugat Aura Militaru. Aceasta a explicat că, în ultimii ani, au ieşit la pensie zece angajate şi că, dacă pensionările vor curge la fel, asistentele şi infirmierele vor avea de furcă la serviciu. “Nu putem să vedem nicio variantă salvatoare, fără a face alte angajări. Dacă se vor mai face pensionări, vom fi nevoiţi să închidem creşa. O altă posibilitate nu e. Sunt copii mici, au nevoie de supraveghere foarte atentă, de îngrijire pe măsură. Ca să facă asta, trebuie şi personal”, a mai precizat aceasta.

Salariile, între 500 - 700 de lei

Angajaţii primăriei, în subordinea căreia se află creşele, spun că probleme sunt şi la capitolul femei de serviciu. “Sunt lipsuri şi în ceea ce priveşte îngrijitoare, bucătărese şi spălătorese. Salariile nu sunt cine ştie ce, 500 de lei pentru o infirmieră şi 700 de lei pentru o asistentă medicală”, a încheiat Aura Militaru. Mămicile sunt la fel de nemulţumite de această situaţie. “Să mai facă angajări, că de-aia plătim taxele, să asigure pentru copiii noştri cât personal e nevoie”, a spus Maria Ştefănescu, 35 de ani, mămica unui băiat de 5 ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite