Niciun doctor pe Salvările din mai multe oraşe din Dolj. Serviciul de Ambulanţă se confruntă cu mari lipsuri de personal medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criză de doctori la substaţiile de Ambulanţă din Dolj. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă spune că în judeţ nu sunt nici jumătate din doctorii care ar trebui să trateze bolnavii. În Bechet, Dăbuleni şi Filiaşi nu există niciun doctor la Serviciul de Ambulanţă.

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Dolj spune că, dacă în Craiova situaţia nu este gravă, în substaţii e mare nevoie de doctori. "În substaţiile din Dolj poate fi numită criză de medici. Posturile au fost blocate de mai mulţi ani, nu s-au mai putut face angajări. E mare nevoie de medici, în substaţii ar mai fi nevoie de 50% din personalul existent. Da, este deficit de personal în mai multe oraşe, spre exemplu la Segarcea, Băileşti, Calafat", a declarat dcotoriţa Iulia Stănculescu, director medical interimar la SJA Dolj. Medicul Stănculescu a spus că, din această cauză, medicii angajaţi la acest moment sunt foarte solicităţi. "Volumul de muncă este mare pentru personalul medical", a adăugat directorul medical.

E nevoie de ambulanţieri

Nici la capitolul ambulanţieri şi asistenţi medicali situaţia nu este mai bună, "pentru că ne-ar mai trebui, numărul lor nu este conform organigramei. Avem în tot judeţul 143 de asistenţi medicali şi 139 de ambulanţieri. Ar mai trebui încă 10-15% din această cifră", a completat medicul Stănculescu.

La SJA din judeţul Dolj lucrează 26 de medici, dintre care 18 sunt la Craiova. Judeţul are 11 substaţii de Ambulanţă. Dacă în unele dintre acestea lucrează câte un doctor, în Bechet, Filiaşi şi Dăbuleni nu se găseşte niciun medic la Ambulanţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite