Cristina Calangiu: “Ministerul Sănătăţii încearcă să-şi acopere erorile prin detectoare de fum şi camere de luat vederi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Calangiu
Cristina Calangiu

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova spune că detectoarele de fum comandate de Ministerul Sănătăţii au şansa să detecteze primul incendiu imediat ce vor fi băgate în priză. Asta pentru că, spune dr. Cristina Calangiu, instalaţia electrică a spitalului nu mai poate duce în spate alţi consumatori, fiind deja suprasolicitată.

“E o greşeală a ministerului, care încearcă să-şi acopere erorile dinainte, cum ar fi insuficienţa personalului şi blocarea posturilor în sănătate printr-o acţiune de imagine. O acţiune de imagine care poate crea însă probleme grave. Ministerul alocă o sumă importantă spitalului judeţean pentru a monta detectoare de fum pentru fiecare salon şi pacient, 1200 la număr, şi camere de luat vederi", a declarat medicul Cristina Calangiu, citată de oltenaşul.ro.

Aceasta a  mai precizat că în perioada în care conducea spitalul, a refuzat o asemenea sumă de la Guvern care era alocată pentru aer condiţionat, dintr-un motiv foarte simplu: "instalaţia electrică a spitalului este deja suprasolicitată şi nu mai poate face faţă unor noi consumatori. La ce ne foloseşte că ştim într-un minut de un incendiu, dacă noi prin propriile noastre acţiuni contribuim la producerea lui”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite