Craiova: Maestrul Cristian Chirilă a venit în vizită în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii şahişti craioveni l-au înfruntat ieri pe campionul mondial. Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a fost găzda întâlnirii care a durat mai bine trei ore, marele maestru realizând un simultan de 14 table.


Copiii de 5, 6 ani, precum şi oameni în toată firea au încercat să ţină piept celui mai tânăr mare maestru pe care l-a avut România până în prezent. Ioan Cristian Chirilă a venit la Craiova împreună cu tatăl său, care este şi impresarul său. Cristi este multiplu medaliat la campionatele europene şi mondiale. Cea mai importantă medalie a fost cea de aur la Campionatele Mondiale de juniori, la grupa băieţi 16 ani, în urmă cu un an şi jumătate. „Mă bucur că mă aflu la Craiova şi îmi pare bine că sunt mulţi copii prezenţi“, au fost primele cuvinte ale lui Cristi Chirilă la venirea în Bănie.
Începutul a fost greu

Peste o sută de partide jucate


Tatăl său, Radu Chirilă, a vorbit despre parcursul lui Cristi şi, evident, despre performanţele sale. „Cristian a jucat peste 120 de partide oficiale. Cu siguranţă, au existat şi eşecuri. Nu a câştigat toate meciurile. Din fiecare eşec a încercat să înveţe şi a progresat mult. Are şapte titluri de campion naţional în 12 ani de şah. Recent, a fost convocat într-un cantonament organizat de Federaţia Română de Şah, fiind selectaţi primii patru şahişti din ţară“, a spus Radu Chirilă.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, care este scopul vizitei maestrului în Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite