Craiova / Război în Palatul Administrativ: Prefectul îl ameninţă pe şeful CJ Dolj cu suspendarea din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Dolj a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a anunţat că în 15 zile va semna ordinul de prefect prin care să constate încetarea mandatului şefului CJ Dolj pe motiv de incompatibilitate. În replică, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, susţine că prefectul Georgescu îi poartă pică de când i-a "ras" prima de 400 de milioane lei vechi pe care şi-o dăduse ca director SCLDP.

Eugen Georgescu a declarat că va semna actul de încetarea a mandatului şefului CJ dacă aleşii şudeţenii nu revocă în regim de urgenţă şapte hotărâri de Consiliu Judeţean prin care, potrivit acestuia, legislativul judeţean s-a substiuit adunărilor generale ale acţionarilor de la societăţile comerciale din subordinea CJ Dolj.

“Au fost nesocotite dispoziţiile legii 31/1990 republicată, legea societăţilor comerciale, deoarece CJ le impune reprezentanţilor săi să aleagă cenzori impuşi, să aprobe rapoarte de activitate bilanţuri contabile, alte documente sau să aprobe credite bancare. Prin mandatarea împuterniciţilor săi să aprobe anumite documente, CJ Dolj a nesocotit dispoziţiile Legii 215 care obligă această autoritate administrativă publică locală doar să desemneze prin hotărâre persoanele împuternicite să reprezinte interesele unităţii administrativ-teritoriale şi nu să le impună ceea ce trebuie să facă. Altfel, se consideră că adunarea generală a acţionarilor la diferite societăţi comerciale este CJ şi nu adunarea generală respectivă. Am transmis CJ să îşi revoce aceste hotărâri pentru a respecta legea. Dacă nu le revocă în termen de 15 zile, pentru a înlătura această incompatibilitate, vom aplica prevederile art.91 alineatul 3 şi 4 prin care prefectul emite ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local al celor care se află în incompatibilitate”, a declarat Eugen Georgescu.

În replică, preşedintele Ion Prioteasa spune că declaraţiile prefectului sunt de fapt o răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat acum trei ani, când Eugen Georgescu, în calitate de director la SC Lucrări Drumuri şi Poduri şi-a dat o primă de 400 de milioane lei vechi.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj



 “Vorbim de hotărâri adoptate de consiliul judeţean în calitate de proprietar al unor bunuri, cum sunt şi aceste societăţi comerciale ale noastre, pentru că vrem ca în AGA să se ia hotărâri în interesul judeţului, nu al unor persoane. Dacă domnul Georgescu a dat viză de nelegalitate acelor hotărâri putea să ne informeze, chiar cu celeritate, nu să se ţină şase luni de zile. Să informeze consiliul judeţean, iar acesta se va pronunţa. Toţi prefecţii dinaintea domnului Georgescu au dat viză de legalitate pe asemenea hotărâri. Mai mult, domnul prefect, pe vremea când era director al SCLDP, societatea noastră de drumuri, a beneficiat de asemenea hotărâri. La vremea respectivă nu i s-au părut ilegale. Acum le consideră ilegale şi, coincidenţă, tocmai când instanţa s-a pronunţat împotriva domniei sale şi trebuie să restituie prima de 400 de milioane de lei vechi pe care şi-a acordat-o ca director al SCLDP, fără să aibă acordul ordonatorului principal de credite, adică a mea. Domnul prefect să ne lase în pace să ne ocupăm de proiectele noastre europene şi de ceea ce vrem să construim în acest judeţ. Nu plecăm decât când o să otrăvim fântânile şi pârjolim holdele”
, a declarat Ion Prioteasa.


image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite