Craiovenii primesc de la Fisc somaţii de un leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe somaţii, Fiscul a trecut suma de un leu
Pe somaţii, Fiscul a trecut suma de un leu

Zeci de craioveni s-au trezit cu somaţii şi titluri executorii pe care erau trecute datorii de câţiva lei de la Fisc. Conducerea Fiscului doljean susţine că plafonul de somaţie ar trebui mărit.

Leu pe leu se face bugetul! Aşa trebuie să-şi fi spus funcţionarii Administraţiei Finanţelor Publice Craiova atunci când au trimis unor craioveni somaţii de plată şi titluri executorii pe sume de câţiva lei. Unul dintre aceştia a sesizat reporterii „Adevărul de Seară”, spunând că i se pare ridicol ca autorităţile să cheltuiască bani pentru trimiterea unor astfel de documente atât timp cât sumele datorate de respectivii contribuabili sunt mai mici chiar decât cele cheltuite cu expedierea somaţiilor. „Prima dată nu înţelegeam cât am de plată. Apoi am văzut că scrie 1 în dreptul sumei datorate şi mi-am zis că e o glumă. Păi îşi bat joc de noi?!Cred că a costat mai mult să mi-o trimită acasă!”, a spus craioveanul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Funcţionarii Fiscului, zeloşi din cale-afară

Conducerea Finanţelor Publice doljene recunoaşte că astfel de cazuri ar trebui evitate, însă susţine că legea a fost respectată. Craioveanul în cauză avusese de plată o sumă mai mare pe care a achitat-o cu întârziere, motiv pentru care a fost necesară aplicarea de penalităţi. Când omul s-a dus să-şi plătească obligaţiile, a achitat de fapt doar suma din impozit, aşa că penalităţile au curs în continuare. Şeful Fiscului doljean susţine însă că funcţionarii au dat dovadă de exces de zel în aceste cazuri. „O să facem demersuri pentru ca acest plafon să fie mărit pentru că şi comisioanele aplicate de Poştă sunt destul de mari. Este de evitat să trimitem astfel de somaţii dar şi legislaţia este permisivă în aceste cazuri”,a spus Eugen Călinoiu. Până atunci, craioveanul este ameninţat că va fi executat silit dacă nu va achita în termen de 15 zile suma de 1 leu.

Contestaţii în 15 zile

Oamenii care primesc astfel de somaţii, pot ataca în instanţă documentele în termen de 15 zile de comunicare, potrivit Ordonanţei Guvernului 92/2003 republicată sau pot aştepta instituirea măsurii de executare silită pe 1 leu. Rămâne de văzut ce vor putea executa autorităţile de aceşti bani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite