Craiovenii cumpără rechizite de la ieftinica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii din unităţile specializate se plâng că vânzările au scăzut cu până la 15 la sută la toate rechizitele. Azi-dimineaţă, la ora 10, nici măcar un părinte nu intrase într-o mare librărie din centru.

 Părinţii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 200 de lei pentru a cumpăra tot ce are nevoie un copil care merge în clasa întâi. „Noi am lăsat la preţ. Nu am majorat nici măcar cu un leu preţul vreunui produs. Nici aşa nu am avut vânzare. Un ghiozdan costă între 20 de lei şi 85 de lei, iar caietele între 1 leu şi 1,5 de lei, un penar echipat 12 lei, iar un stilou între 2 lei şi 36 de lei. Din păcat nu au oamenii bani, se simte criza. Cei care au cumpărat de la noi au cerut produsele cele mai ieftine“, a povestit Mariana Litră, lucrător gestionar la Librăria Novus.

Au făcut economii din timp

Părinţii susţin că au fost nevoiţi să pună bani deoparte din timp, pentru a putea cumpăra copiiilor tot ce au nevoie. Eu am doi băieţi, iar unul merge acum în clasa întâi. Au nevoie de multe, dar ne-am limitat la strictul necesar. Numai rechizitele m-au costat 150 lei pentru amândoi copiii. Pe haine mai dau 100 de lei. Am noroc că le-am găsit uniformă, iar preţul a fost acceptabil“, a spus Ioana Ipsa, de 38 de ani din Craiova. Oamenii au luat cu asalt  magazinele din Craiova, unde preţurile sunt cât de cât accesibile. „Ne-am trezit de la primele ore ale dimineţii, să avem timp să ne uităm peste tot. Nu am avut timp să cumpăr rechizite până acum, pentru că am avut un program încărcat la serviciu. Banii mulţi nu am, că nu am de unde. Aşa că o să mă limitez la ce am, adică 100 lei şi pentru îmbrăcăminte şi pentru rechizite. Sper să îmi ajungă, că altfel nu ştiu ce fac“, a spus Mihalea Tudor.

Un copil de clasa întâi are nevoie de: ghiozdan, două caiete tip , două caiete de matematică, un caiet de desen, penar echipat, culori, acuarele, stilou, alfabetar, uniformă şi mai nou de două jocuri de logică. Totul costă nici mai mult, nici mai puţin de 250 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite