Craiovenii plătesc apă caldă degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreţinerea este mai scumpă pentru că apa de la robinete trebuie să curgă zeci de minute până se încălzeşte. Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, spune că problemele sunt doar în anumite blocuri din oraş, unde din construcţie nu a fost prevăzut sistem de recirculaţie la apă caldă.

Nu de puţine ori craiovenii au reclamat la sediul redacţiei noastre faptul că plătesc bani grei pentru întreţinerea locuinţelor din cauză că apa trebuie să fie lăsată să curge cel puţin un sfert de ceas. Oamenii ne-au sesizat faptul că plătesc metri de cubi de apă doar pentru că sunt nevoiţi să aştepte minute în şir ca să îşi facă un duş.

Corina Bărbuică (35 de ani), locatară a cartierul Rovine, spune că trebuie să aştepte cel puţin 20 de minute pentru ca apa de la robinet să se încălzească. „Atunci când încep serviciul la ora 7 trebuie să mă trezesc de la 5 ca să aştept să se încălzească apa. Abia după 50 de minute sau chiar o oră, apa se încălzeşte puţin. Curge degeaba timp o oră ca să fac un duş de cinci minute“, a declarat nemulţumită Corina Bărbuică.

image

Facturi, pe apa sâmbetei Tânăra mai spune din cei şase metri cubi de apă caldă pe care i-a consumat luna trecută patru au fost de pomană. „Apa aia am plătit-o degeaba pentru că nu m-am folosit de ea. A curs pentru că trebuie să aştept să se încălzească“, susţine tânăra. În condiţiile în care un metru cub de apă caldă costă aproape 10 lei, iar Corina Bărbuică a consumat şase litri din care cinci au curs degeaba, rezultă că a plătit degeaba aproximativ aproape 50 de lei.

Cu astfel de probleme se confruntă mii de craioveni, locatari ai cartierelor Brazda lui Novac, Lăpuş, Valea Roşie şi chiar din centrul Băniei. Oamenii spun că au aceste probleme de ani de zile şi că au auzit de la prieteni că în alte cartiere nu trebuie să aştepţi să se încălzească apa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite