Craiovenii, pândiţi de poliţişti cu noile radare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile aparate radar pot "vedea" perfect şi pe timp de noapte
Noile aparate radar pot "vedea" perfect şi pe timp de noapte

O razie de amploare a avut loc aseară pe străzile Băniei dar şi în alte localităţi ale judeţului, în cadrul căreia au fost folosite Loganurile cu radare mai performante. Poliţiştii au aplicat 313 amenzi doljenilor care nu au respectat regulile de circulaţie.

Maşinile dotate cu radare considerate „infailibile” de poliţişti au fost trimise aseară pe străzile Băniei, în cadrul unei acţiuni mai ample, în care au fost angrenaţi 288 de oameni ai legii. Acţiunea poliţiştilor a vizat nu numai depistarea şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie, ci şi prevenirea şi combaterea actelor antisociale comise cu violenţă, în special în zona unităţilor de alimentaţie publică sau a sălilor de jocuri electronice şi de noroc. În judeţ au fost instituite 45 de filtre auto, echipele de control luând la puricat şi zonele unde sunt situate restaurante, baruri şi cluburi de noapte. Cei mai mulţi care „au călcat pe bec” au fost însă şoferii, poliţiştii de la Rutieră aplicând nu mai puţin de 313 amenzi pentru încălcarea regulilor de circulaţie, alte cinci persoane alegându-se cu dosar penal pentru acelaşi lucru.

Radare bune şi pe timp de noapte

Poliţiştii au folosit aseară în premieră Loganurile dotate cu dispozitive radar performante, care pot descoperi şoferii imprudenţi de la o distanţă de 1200 de metri chiar şi pe timp de noapte şi care, spun poliţiştii, nu pot fi identificate de detectoarele radar pe care românii le folosesc pentru a se păzi de amenzi. Potrivit acestora, cu noile dispozitive un şofer nu va mai putea susţine în instanţă că circula pe celălalt sens, pentru că aparatul delimitează sensurile de circulaţie. În plus, noile radare acţionează în regim stand-by. Camera video merge tot timpul, dar nu emite unde radar. Aparatul se declanşează aproape instantaneu când observă apariţia unui autoturism care circulă peste o anumită viteză, astfel că şoferul nu mai are timp să frâneze pentru a scăpa de amendă.

Amenzi de 60.000 de lei

Razia organizată aseară, între orele 20 şi 24, pe tot cuprinsul judeţuluiDolj a fost coordonată chiar de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul şef Constantin Nicolescu. În urma acţiunii, nouă persoane s-au ales cu dosar penal şi au fost aplicate 367 de amenzi în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite