Craiovenii evită să dea ochii cu aleşii locali. Află cât de solicitaţi sunt aleşii în audienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii craioveni au de lucru mai mult la şedinţele de plen şi la cele ale comisiilor
Consilierii craioveni au de lucru mai mult la şedinţele de plen şi la cele ale comisiilor

Consilierii municipali din Bănie au avut ocazia să acorde cel mult câte trei audienţe în primele patru luni ale acestui an. Edilii bănuiesc de ce îi ocolesc cetăţenii: mulţi n-au încredere că problemele le vor fi rezolvate dacă i le prezintă unui consilier, unii preferând să apeleze la viceprimari.

Calitatea de membri ai Legislativului local nu pare să le dea mari bătăi de cap consilierilor craioveni. Activitatea acestora se rezumă la şedinţa ordinară din fiecare lună, participarea la întrunirile comisiilor de specialitate şi susţinerea de audienţe. Rar se întâmplă ca aleşii să fie convocaţi la sediul Primăriei Craiova de două sau de trei ori în aceeaşi lună, pentru votarea unor proiecte în cadrul unor şedinţe extraordinare. În ceea ce priveşte audienţele, consilierii nu par să aibă multe probleme de rezolvat.

Bilanţ pe patru luni: doar 41 de audienţe

Informaţiile obţinute de reporterii  ziarului „Adevărul de Seară“ arată că, în primele patru luni ale acestui an, consilierii municipali au susţinut, în total, 41 de audienţe. Dintre cei 24 de aleşi la care au apelat craiovenii, cei mai mulţi s-au întâlnit doar cu câte doi cetăţeni. Campioni sunt doi dintre consilieri, care au susţinut trei audienţe fiecare. „Unele dintre problemele care ne sunt semnalate se rezolvă uşor, fiind nevoie doar de intervenţia pe lângă vreun director din primărie. Altele nu sunt însă de competenţa noastră. Poate că şi din această cauză viceprimarii sunt solicitaţi mai des la audienţe“, crede consilierul Radu Marin, unul dintre cei care au bifat trei audienţe în patru luni de activitate, în acest an.

Explicaţia consilierilor: reticenţa craiovenilor

Şapte dintre aleşii locali s-au întâlnit cu un singur cetăţean de la începutul lui 2011. Consilierul Dan Cherciu pune acest fapt pe seama scepticismului craiovenilor când vine vorba de eficienţa audienţelor. „Sincer, nu ştiu o cauză anume, dar cred că există o oarecare neîncredere că ar putea fi rezolvate problemele de către consilieri, deşi eficienţă este. Există un grup de persoane care se înscriu în audienţe la toţi consilierii, ridicând aceleaşi probleme“, spune Cherciu, care a acordat o singură audienţă în 2011. Indemnizaţia lunară a unui consilier municipal craiovean este de aproximativ 600 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite