Craiovenii, invitaţi să se distreze cu responsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caravana ONGFest poposeşte două zile la Craiova
Caravana ONGFest poposeşte două zile la Craiova

Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale s-a transformat în caravană, iar pentru două zile este al Băniei. ONGFest aduce zeci de voluntari în Piaţa Mihai Viteazu, sâmbătă şi duminică, pentru a prezenta şi promova tinerii talentaţi de aici.

Voluntari din peste 20 de organizaţii neguvernamentale şi asociaţii non-profit se mobilizează în weekend pentru a le arăta craiovenilor calea spre îmbinarea utilului cu plăcutul într-o manieră constructivă. Piaţa Mihai Viteazu va fi a lor timp de două zile, dar şi a publicului dornic să le afle povestea, să înţeleagă ce înseamnă ONGFest Craiova 2011 – Târgul Economiei Sociale, şi gata să se bucure din plin de spectacolele oferite de tineri.

Startul festivalului se va da pe 24 septembrie, la ora 10.00, prin cântece şi dansuri populare, puse la punct de Ansamblul „Ghiocelul“ din cadrul Asociaţiei Orizont Cultural T. În scenă vor intra după o oră elevii Şcolii 2 Traian, în paşi de dans modern, dar şi popular, pentru ca la ora 13.30 ritmurile indiene să îşi facă loc în Piaţa Mihai Viteazu. Atmosfera o încinge în plină amiază Clubul de dans al Şcolii 30 şi îi pregăteşte pe craioveni pentru concertul folk „ONGMusic“, ce va fi susţinut de tineri premiaţi la festivaluri şi concursuri locale şi naţionale. Seara de sâmbătă se va încheia cu film, ce va putea fi vizionat gratuit la Cinema Modern, unde va rula „ – Bună! Ce faci?“, în regia lui Alexandru Maftei.

„Îi aşteptăm pe craioveni la întâlnirea cu organizaţiile neguvernamentale şi la toate activităţile din cadrul ONGFest pentru că vor avea ocazia să descopere oportunităţi, tineri foarte talentaţi care îi vor surprinde în mod plăcut. Este un eveniment prin care au deschidere spre lucruri frumoase, spre beneficiile implicării sociale şi dezvoltării profesionale“, a precizat Cristina Catană – Bucă, preşedintele Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă.

Distracţia continuă duminică

Ultima zi a săptămânii se va fala la ONGFest sub semnul expoziţiilor de prezentare a organizaţiilor, dar şi a spectacolelor. Un concert de canto, chitară, vioară şi flaut, al elevilor Liceului de Artă Marin Sorescu va începe la ora 11.00 şi va fi urmat de reprezentaţia Grupului de dans popular „Luceafărul“, de la Şcoala 37 Mihai Eminescu. Seara, timp de o oră şi jumătate, în intervalul 17.00 – 18.30, Asociaţia Orizont Cultural T va prezenta un show cu muzică uşoară, etno, cu dans sportive şi o paradă. Formaţia de dansuri greceşti Irini va trage cortina peste Caravana  ONGFest Craiova 2011.





Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite