Craiovenii vor plăti gunoi mai scump. Preţul creşte de la 4,38 de lei la 5,88 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au decis ieri să majoreze tarifele practicat de Salubritatea SRL. Din toamnă locuitorii Băniei vor plăti pentru colectarea şi transportul resturilor menajare 5,88 de lei în loc de 4,38 de lei.

Propunerea de majorare a tarifelor practicate de societatea înfiinţată de primăria Craiova pentru salubrizarea oraşului a trecut în cele din urmă de votul Consiliului Local. Modificare de preţuri a fost pe ordinea de zi a şedinţei de luna trecută, însă aleşii au decis să respingă proiectul. La câteva zile, aleşii au fost chemaţi în şedinţă extraordinară pentru a vota delegarea atribuţiilor de salubrizare ale serviciului din cadrul primăriei către societatea nou-înfiinţată.

Conducerea SRL-ului a renunţat pe moment la majorarea de preţ, însă iniţiativă a apărut ca peste ordindea de zi a şedinţei ordinare de ieri. Proiectul a trecut de plenul CL deşi cinci consilieri s-au abţinut. Potrivit proiectului, la colectarea şi transportul reziduurilor menajere de la asociaţiile de locatari, tariful creşte de la 4,38 lei/persoană/lună cu TVA la  5,88 lei /persoană/lună, deci majorarea este de 34 la sută. Pentru agenţi economici, creştarea este de la 47,99 lei/mc cu TVA la 64,42 lei/mc cu TVA, practic tot 34 la sută. În cazul şeseurilor neasimilabile cu cele menajere, tariful creşte de la 157,09 lei/mc inclusiv TVA la 194,70 lei/mc inclusiv TVA, însemnând 24 la sută. Potivit managerului SC Salubritatea SRL, Flavius Sirop, creşterea tarifelor era necesară, firma neavând posibilităţile financiare de a se menţine pe linia de plutire.

„Odată cu transformarea în societate au apărut alte cheltuieli, acum se plăteşte redevenţă la primărie, plătim 17 miliarde de lei vechi pe an, motorina s-a scumpit cu 30 la sută în ultima perioadă, plus uleiurile, consumabilele şi impozitele“, a explicat Flavius Sirop. Potrivit acestuia, majorarea îi va ajuta să scoată Salubritatea SRL din impas, toţi banii fiind destinaţi cheltuielilor, ci nu profitului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite