Craioveni arestaţi pentru că au încercat să mituiască un poliţist cu peste 4.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi craioveni au fost arestaţi după ce au vrut să să mituiască un comisar-şef de la IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii mehedinţeni au oprit în trafic, în urmă cu o săptămână, pe DN67D, pe raza localităţii Obîrşia Cloşani, două autoturisme de lux înmatriculate în Italia, un Mercedes ML şi un Volkswagen Touareg.

La un control de rutină poliţiştii au avut surpriza să găsească în autoturismele conduse de Claudiu M. Marin, de 31 de ani, şi Radu G. Ciobanu, de 24 de ani, 30.000 pachete ţigări pentru care cei doi nu deţineau documente de provenienţă.

Craiovenii au încercat să-l convingă pe unul dintre poliţişti să-şi încalce atribuţiunile de serviciu oferindu-i diverse sume de bani pentru a nu fi luate împotriva lor măsurile legale care se impuneau. Astfel, i-au promis ofiţerului de poliţie suma de 9.320 lei şi 2.350 euro.

Poliţistul a refuzat să se lase mituit şi i-a invitat pe cei doi bărbaţi la sediul Poliţiei, unde Claudiu Marin a încercat din nou să-l corupă, fiind prins în flagrant de ofiţerii DGA. Şi celălalt craiovean a procedat la mituirea poliţistului, fiind însă şi el prins în flagrant.

Flagrantul a fost organizat în baza sesizării comisarului şef de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Aramă, potrivit DGA.

Ambii au fost reţinuţi de poliţie pentru 24 de ore, iar procurorii au solicitat instanţei arestarea lor preventivă, însă Tribunalul Mehedinţi a decis emiterea unui mandat de arestare doar pentru Mihai Marin, considerând că nu sunt probe suficiente împotriva celuilalt învinuit.

La judecarea recursului de luni, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis pe lângă  menţinerea lui Claudiu Marin în arest, şi arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Radu Ciobanu. Acesta a fost prins şi încarcerat marţi de către poliţiştii Secţiei 4 Poliţie. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite