Craiova e sub nămeţi fiindcă primăria deszăpezeşte cu şoferi bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii de pe utilaje s-au încurcat în străzile Băniei
Şoferii de pe utilaje s-au încurcat în străzile Băniei

După o noapte de ninsoare, craiovenii au avut parte de un trafic de coşmar, cu autobuze întârziate, blocaje şi tamponări. Vina pare să aparţină autorităţilor locale care a închiriat utilaje de deszăpezire cu tot cu şoferi bucureşteni de la firma Delta ACM 93.

Şoferii craioveni s-au luptat cu troinele de zăpadă pe tot parcusul dimineţii. O călătorie de 30 de minute cu autobuzul a ajuns să dureze chiar o oră. „Din cauza zăpezii se circulă foarte greu. Autobuzele circulă cu viteză foarte redusă şi se produc întârzieri pentru că există blocaje în trafic“, a declarat Marius Buzilă, purtător de cuvânt al RAT Craiova. Craiovenii au îngheţat în staţiile de auzobuz aşteptând mijloacele de transport în comun. „De o jumătate de oră aştept să vină autobuzul 24 şi nu mai ajunge. Cred că din cauza zăpezii întârzie“, ne-a declarat Oana Manuela (28 ani).

image

Autorităţile au intrevenit azi-noapte cu 70 de utilaje care au împrăştiat material anti-derapant, însă fără succes. De dimineaţă, carosabilul era plin de zăpadă iar intersecţiile erau blocate de maşinile ce se mişcau cu încetinitorul. Străzile nu sunt curate pentru că a nins continuu. Nu ai cum să îndepărtezi toată zăpada dacă ninge continuu. Acum aşteptăm să se mărească stratul de zăpadă ca să putem să intrevenim cu plugurile“, a declarat Sorin Ciobanu, şeful Seriviciului de Salubriatate, responsabil cu activitatea de deszăpezire.

O explicaţie pentru dezastrul de pe străzi ar putea fi faptul că utilajele au fost închiriate de municipalitate cu tot cu şoferi. „Toţi sunt împărţiţi pe sectoare şi în momentul în care unele sectoare arată mai bine, se mai schimbă şi atunci se poate să fi avut ceva probleme. Se poate ca şoferii să nu fie din Craiova şi să nu cunoască oraşul pentru că sunt închiriaţi cu tot cu utilaj”,a spus Dan Petre, directorul tehnic al Serviciului de Salubritate.

No title

Acţiunea de deszăpezire a Craiovei costă iarna aceasta 46 de miliarde lei vechi, o bună parte din bani fiind cheltuiţi pentru închirierea a 58 de utilaje cu tot cu şoferi de la firma Delta ACM 93.Serviciul de Salubritate dispune doar de 38 de utilaje.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite