S-a dat undă verde pentru construirea unui spital regional de urgenţă în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătaţii a primit miercuri acordul din partea Guvernului pentru a construi,  în regim de parteneriat public-privat, o reţea de şase spitale regionale de urgenţă, în Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti.

Noile spitale regionale de urgenţă vor fi gândite ca centre universitare care să asigure condiţii de asistenţă medicală de urgenţă unitară, în special pentru cazurile care necesită o abordare multidisciplinară în domeniul terapiei.

Unităţile de urgenţă vor oferi servicii complete pacienţilor (investigaţii, diagnostic şi tratament) şi vor reduce timpul şi costurile necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Construirea unui spital privat de urgenţă va rezolva problemele din Sănătate?

"Beneficiile sunt maxime: în primul rând, toate cazurile de urgenţă ar fi rezolvate în Oltenia, nu ar mai fi trimise la Bucureşti. Toată activitatea s-ar desfăşura foarte organizat. S-a mai pus problema construirii unui spital de urgenţă şi chiar a unui heliport. Poate cu această ocazie vom avea şi heliport, vom vedea... ", a declarat, în urmă cu câteva minute, medicul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite