EXCLUSIV Medicul care l-a diagnosticat cu glaucom pe Gorbunov, din nou în faţa procurorilor. Doctoriţa Carmen Marin este atrasă într-un scandal de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Serghei Gorbunov (foto centru)
Serghei Gorbunov (foto centru)

Medicul oftalmolog Carmen Marin este implicat de către o colegă de serviciu în cazul şpăgii de la Spitalul Filantropia, când un registrator a fost reţinut pentru că a luat mită. Doctoriţa Marin este cea care l-a diagnosticat pe Gorbunov cu glaucom şi care a recomandat învoirea acestuia de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.

În rechizitoriul întocmit de procurori în cazul Mihaelei Pencea, registrator la Spitalul Filantropia, care a fost reţinută pentru că a cerut şpagă, apare şi numele medicului Carmen Marin, cea care a recomandat învoirea lui Serghei Gorbunov de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă, după ce l-a diagnosticat cu glaucom. Doctoriţa, care a fost cercetată pentru luare de mită, fals şi înşelăciune, a ajuns din nou în faţa procurorilor într-un caz de luare de mită. Potrivit rechizitoriului, Mihaela Pencea a declarat că a cerut 2.000 de lei şpagă unei cunoştinţe, ca să îi dea doctoriţei Marin. "I-a promis că va interveni pe lângă medici din cadrul spitalului pentru a-l pensiona medical pe fratele denunţătoarei şi i-a pretins suma de 2000 lei, spunându-i că această sumă va fi remisă medicului în acest scop", scrie în rechizitoriu.

Registratorul a spus că mita avea ca destinaţie pe medicul Marin

Procurorii au chemat-o pe doctoriţa Carmen Marin să dea declaraţii, însă în calitate de martor. "Fiind audiată în calitate de martor, numita M. C.  medic oftalmolog în cadrul Spitalului nr. 2  Craiova, persoană la care inculpata lăsase să se creadă că are influenţă, a declarat că o cunoaşte de mai mulţi ani pe inculpată, fiind colege de serviciu, însă nu a primit nici un ban de la aceasta. Faptele expuse mai sus se probează cu: procesul verbal de flagrant, declaraţiile denunţătoarei şi ale martorilor, procesele verbale de transcriere a convorbirilor purtate în mediu ambiental", mai scrie în rechizitoriu. Mihaela Pencea, registrator la Spitalul Nr. 2, a fost prinsă într-un flagrant organizat luna trecută, în timp ce pretindea şpagă, într-un caz de pensionare pe motive medicale. Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au mers pe urmele funcţionarei, în urma unui denunţ, tot de luare de mită pentru a facilita o pensionare pe motive medicale.

EXCLUSIV Şpagă la Spitalul Filantropia: o angajată a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie

Numele medicului Carmen Marin este legat de scandalul apărut  în urmă cu trei ani, în cazul cetăţeanului moldovean Serghei Gorbunov, pe care l-a diagnosticat cu subatacuri de glaucom cu unghi închis, susţinând că acesta avea nevoie de operaţie. Pentru acest lucru, doctoriţa a recomandat învoirea lui Gorbunov de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, unde acesta fusese încarcerat. Serghei Gorbunov a fost principalul suspect în cazul atacului armat din 29 ianuarie 2009 de la casa de schimb valutar din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia. Serghei Gorbunov a ajuns şi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, fiind transferat de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava. Din penitenciarul din Craiova,  deţinutul a formulat mai multe cereri de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale.

Sancţionată de şefi

O comisie a Spitalului Filantropia a stabilit că medicul Carmen Marin, cea care l-a consultat pe Gorbunov, a încălcat normele legale de completare a documentelor oficiale şi nu a respectat un ordin care prevede ce acte trebuie solicitate penitenciarului în cazul consultării unui deţinut. Conform conducerii de atunci a Spitalului „Filantropia“, medicul Carmen Marin a operat ştersături în registrul unic de consultaţii în cazul consultaţiilor lui Gorbunov. De asemenea, doctoriţa nu a cerut conducerii închisorii datele de stare civilă ale deţinutului, deşi legea spune că deţinuţii beneficiază de asigurare de sănătate numai în baza unor documente eliberate de penitenciar, printre care şi datele de stare civilă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite